Özel Harekat Polisi Nedir? Nasıl Olunur?

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Özel Harekat Polisi Nedir? Nasıl Olunur? Görevleri Nelerdir? hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Özel Harekat Polisi Nedir? Nasıl Olunur?
Polis Adayları, bu yazımda sizlere Özel Harekat Polisi Nedir? Nasıl Olunur? Görevleri Nelerdir? hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Özel Harekat Polisi Nedir? Nasıl Olunur?

Özel Harekat Polisi, olarak ayrı bir alım bazen olabiliyor olmadığı zamanlarda ise meslek içerisinden alım yapılmaktadır. Alımlar şu şekilde oluyor;

PMYO’dan Nasıl PÖH Olunur?

Arkadaşlar PMYO eğitimi devam ederken 2. sınıfta yani PMYO’nun son döneminde Polis Özel Harekat Başkanlığından okullara seçmelere gidiliyor. Okullara adaylar için parkur kuruluyor. Ve adayları ayrıca mülakata alıyorlar. Başvuranlar arasında yapılan spor ve mülakat sonucunda kazananları mesleğe başladıktan sonra açıklıyorlar. Yani atandığınız birime kağıt geliyor. Daha sonra PÖH kursu alıyorsunuz. Genellikle bu kurs 3 ay gibi sürede tamamlanıyor. Daha sonra PÖH oluyorsunuz.

POMEM’den Nasıl PÖH Olunur?

PMYO’da olan sistemle aynıdır. POMEM’lerde de Polis Özel Harekat Başkanlığından okullara seçmeler için kurul gönderiliyor. Okuldaki öğrencilere duyurular yapılıyor başvurmak isteyen aday başvuruyor. Daha sonra spor ve sözlü mülakata alınıyor. Kazanan adaylar diğer başlıkta açıkladığım gibi mesleğe başladıktan sonra kendisine tebliğ ediliyor. Daha sonra Ankara’da kurs aldıktan sonra Polis Özel Harekat olarak göreve devam ediyorsunuz.

Direk PÖH Alımı

Bir diğer yol ise direk dışarıdan alımdır. Bu alımda en az lise mezunu olma şartı var. Sınav olarak son alımda herhangi bir puan istenilmedi. Akademide bu konuda resmi duyuru yapmadı. Sadece basın bölümünde bir paylaşım yapıldı. Ancak yönetmelikte eski şartlar aynı şekilde duruyor. Yeni alım olmadan da şartlar tam kesinleşmiş olmayacak gibi görünüyor.

Özel Harekat Polisi Görevleri Neler?

  • Terör örgütlerinin gerçekleştirdiği silahlı eylemler ile eylemleri yapan teröristleri etkisiz hale getirmek,
  • Kaçırılan uçak, gemi, tren v.b. her türlü ulaşım araçlarıan kurtarma operasyonları yapmak, faillerini etkisiz hale getirmek,
  • Rehin alınmış şahısları kurtarma operasyonları yapmak,
  • Genel güvenliği tehdit eden silahlı ve tehlikeli şahısları yakalamak, etkisiz hale getirmek,
  • Devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak,
  • İç karışıklık, terör veya savaş gibi sebeplerle güvenlik riskinin yüksek olduğu ülkelerdeki temsilciliklerimizin ve diplomatlarımızın korumasını yapmak,
  • Devletin hayati çıkarlarına yönelik risk ve tehditler ile mücadele etmek,
  • Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü kayıtsız ve şartsız korumaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. Kübra dedi ki:

    Liseden sonra 2 yıl üniversite Okusam Daha mi garantili olur

    1. Admin dedi ki:

      evet kardeşim

  2. Nisa dedi ki:

    Gelecek yıllarda da kadın PÖH alımı olur mu?

    1. Admin dedi ki:

      hayır meslek içerisinden alımlar olacak

error: İçerik Korunmaktadır.