Anasayfa / Genel / Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır – Açılır?

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır – Açılır?

İnstagram kullanıcıları için bu yazımızda Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır – Açılır? hakkında bilgiler vereceğiz.

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram için geliştirilen bir yeni özellik de son görülme özelliğiydi. Gelen güncelleme sonrasında tüm kullanıcılar için etkin hale gelen bu özellik, bazı kullanıcıların profillerinde yer vermeyeceği bir özellik olabiliyor. Eğer sizler de bu özelliği kullanmak istemiyorsanız kapatabilirsiniz. Öncelikle profilinize girerek ayarlar kısmına geçmeniz gerekiyor. Daha sonra “hareket durumu” yazan ayara tıklayarak son görülmenizi kapatabilirsiniz. Bu özelliği kapatarak takip ettiğiniz hesapların ve mesajlaştığınız kişilerin sizin ne zaman aktif olduğunu görmesini engellemiş olursunuz. Tabi ki onların sizin ne zaman aktif olduğunu görememesi, sizin de onların aktif olduğu zamanı görememesidir.

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Açılır?

Kapatmış olduğunuz ya da kapatılan son görülme özelliğini geri açmak istiyorsanız öncelikle profilinize gelmeniz gerekir. Daha sonra sağ üst köşede yer alan noktaya ya da “profil düzenle” yazısının sağ tarafında yer alan ayarlar simgesine dokunarak hareket durumunuzu seçiyorsunuz. Buradan kapalı olan özelliği açarak aktifleştirmiş oluyorsunuz.

Instagram Son Görülmeyi Kimler Görebilir?

Instagram hesabınızın son görülmesini ya da aktif olduğunuzu kimlerin göreceğini mi merak ediyorsunuz? Hareketlerinizi yani aktif olduğunuz zamanı, hesabınızdan takip ettiğiniz kişiler ve DM üzerinden konuştuğunuz kişiler görebilir. Sizi takip eden hesapları eğer siz takip etmiyorsanız son görülmeniz onlar tarafından görülmez. Eğer son görülmenizi kapatırsanız sizler de istediğiniz hesabın aktif olduğu zamanı göremeyeceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir