Jandarma Atanma Dönemleri – Atanma Müracaat Dönemleri

Jandarma Atanma Dönemleri – Atanma Müracaat Dönemleri

Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin atama işlemleri Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe göre işlem yapılmaktadır. Bu yönetmeliğin 8. maddesinde atama dönemleri aşağıdaki gibi verilmiştir.

Jandarma Atanma Dönemleri – Atanma Müracaat Dönemleri

(1) Yer değiştirme suretiyle atamalar, 10 uncu ve 11 inci maddeler ile 13 üncü maddenin birinci fıkrasının (ç) ve (d) bentlerinde yer verilen nedenler hariç olmak üzere, her yıl Haziran-Eylül aylarını kapsayan dönemde yapılır.

(2) Genel atama dönemi dışında yapılan müracaatlar işleme konulmaz. Aynı gerekçeyle, atama dönemi içerisinde bir kez atanma talebinde bulunulabilir.

(3) Genel atama döneminde yapılan atanma taleplerinin değerlendirilmesi ve işleme konulması Mayıs ayı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı personeli tarafından EK-2’de yer alan “Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formu”nun, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli tarafından ise EK-3’te yer alan atama dilekçesi ve amirlerinin mütalaa formunun gönderilmesi kaydıyla her yıl Haziran-Eylül ayları içerisinde yapılır.

(4) Genel atama dönemi dışında yapılan mazeret grubu atanma talepleri veya teklifleri makul zaman içerisinde değerlendirilerek işleme konulur.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINDA GÖREVLİ DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Jandarma İl İl Görev Süreleri – Jandarma 81 İlin Görev Süreleri

Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren illeri gruplandırılarak, gelişmişlik sıralamasına göre dört hizmet bölgesine ayrılmıştır. Bu hizmet bölgelerine giren il merkezleri bu Yönetmeliğin EK-1’inde yer alan “Hizmet Bölgeleri Cetveli”nde gösterilmiştir. Bu Yönetmelik kapsamında atanma talepleri;

a) Birinci hizmet bölgesinde atandığı ilde altı yıl,

b) İkinci hizmet bölgesinde atandığı ilde altı yıl,

c) Üçüncü hizmet bölgesinde atandığı ilde beş yıl,

ç) Dördüncü hizmet bölgesinde atandığı ilde ise dört yıl,

zorunlu çalışma süresini tamamlamadan dikkate alınmaz.

(2) Özürlü Devlet memuru olarak göreve alınan personel, adaylık süresinin sona ermiş olması kaydıyla, birinci fıkrada belirtilen zorunlu çalışma sürelerine tabi değildir.”

 

Screenshot 2

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.