Jandarma ve Sahil Güvenlik MYO Başarı Sıralaması Hesaplama
Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi adayları bu yazımda Jandarma ve Sahil Güvenlik MYO Başarı Sıralaması Hesaplama hakkında bilgiler vereceğim.
Jandarma ve Sahil Güvenlik MYO Başarı Sıralaması Hesaplama
Fakülte öğrenci adayları için başarı sıralamasına esas giriş puanı yazılı sınav sonuçları açıklandıktan sonra hesaplanır. Yazılı sınav sonucu olmayan veya Bakanlık onayıyla belirlenen taban puanın altında not alan adaylar değerlendirmeye alınmaz. Fakülte öğrenci adaylarının başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %60’ı, Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) %5’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %15’i ve mülakat sınavı puanının %20’sinin toplamıdır. Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; yazılı sınav puanı, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.
(2) Meslek Yüksekokulu öğrenci adaylarının başarı sıralamasına esas giriş puanı yazılı sınav puanının %45’i, Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) %5’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %15’i ve mülakat sınavı puanının %35’inin toplamıdır. Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; yazılı sınav puanı, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.”
(3) Hesaplamalarda virgülden sonra iki hane dikkate alınır.
(4) Başarı sıralamasına esas giriş puanına göre erkek, kadın adaylar ve şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Asıl adayların bir katına tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenir.
(5) Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Temin Merkezlerince ilan edilir. Asıl ve yedek adaylar ile ilgili güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemlerine başlanır.
(6) Sınav evrakı Temin Merkezlerince bir yıl süreyle, dava konusu olmuşsa davanın kesin karara bağlanmasına kadar ilgili birimde saklanır ve bu sürenin bitiminde tutanakla imha edilir.