Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 2

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 2
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi “Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar” dan değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
16 yaşındaki A ile zorla cinsel ilişkiye giren B’nin cezai sorumluluğu nedir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
A eşi B istemediği halde, zorlayarak onunla cinsel ilişkiye girer. Buradaki cezai sorumluluk nedir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki olaylardan hangisi rüşvet suçuna örnektir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir dini gruba karşı, sırf inançları sebebiyle planlı ve sistemli öldürme eylemlerinin yapılması; hangi suçu oluşturur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Okul kayıtları ücretsiz olduğu halde, bunu bilmeyen Kamil, oğlu Berkant’ı kayıt için getirdiğinde “kayıt ücreti ne kadar?” diye sormuştur. Bunun üzerine, okul müdürü Osman’ın kendi hesabına para yatırmasını sağlamasında, Osman’ın ceza sorumluluğu nedir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki suçlardan hangisi genel kast ile işlenebilir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki fiillerden hangisinde özel kast söz konusudur?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki suçlardan hangisi taksirle işlenemez?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki suçlardan hangisi için özel olarak zorunluluk hali düzenlenmiştir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki suçlardan hangisi için etkin pişmanlık söz konusu değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki suçlardan hangisi için kişisel cezasızlık sebebi söz konusu değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki suçlardan hangisinde zamanaşımı işler?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ceza kanununda kamu görevlisi ile ilgili hangisi yanlıştır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kabahatlerle ilgili hangisi yanlıştır?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 2 oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!