Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 6 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 6 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Tetiğe ilk basınç uygulamaya başlamadan önce alınması gereken boşluğa ne ad verilir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Fişek rampası kırılan bir tabancada aşağıdaki arızalardan hangisi görülür?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki silah parçalarından hangisinin balistik izin oluşması yönünden etkisi yoktur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi sürgü grubu (kapak takımı) üzerinde yer almaz?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tabancanın iğnesinin kırılması durumunda aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatında yer almaz?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi fişeğin unsurlarından değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi atış antrenman metotlarından değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet tertibatı hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Fişek ve çekirdeklerin hareketlerini inceleyen bilim dalı hangisidir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sökülmüş silahın takılması işleminde takip edilecek yol aşağıdakilerden hangisidir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıda, silah sökülürken uygulanacak kurallar verilmiştir. Bunların doğru sıralaması hangisidir?

  1. Sürgü geriye doğru çekilir

  2. Silahın namlusu ölü bir noktaya çevrilir

  3. Şarjör çıkarılır

  4. Fişek yatağı gözle kontrol edilir

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Rampa nedir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahın dolduruş yapmamasının sebebi olamaz?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Tırnak kırılır ise aşağıdaki sorunlardan hangisi ile karşılaşılır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yiv ve set silahın hangi parçasında bulunur?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Namlu içerisinde bulunan yiv ve setlerin aşınması sonucu hangisi meydana gelmez?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahların genel olarak sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 6 Çöz oluşturulmuştur.

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!