Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 10 Çöz

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangi kanuna göre silah taşıma ve bulundurma ruhsatı düzenlenmektedir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Birden çok kişinin ya da başka vasıtaların yardımı olmaksızın kullanılamayan, tahribat gücü yüksek olan silahlar ağır ateşli silahlar sınıfına girer. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ağır ateşli silah yoktur?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kovan atma boşluğunun bulunduğu parça hangisidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şarjör tüpündeki şarjör yayının ucuna takılan ve fişeklerin üstüne yerleştirildiği parçanın ismi nedir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Tabancadaki emniyet sistemleri içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Emniyet sistemi olmayan silah aşağıdakilerden hangisidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şarjör parçaları içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahların namlularındaki çıktının ismi nedir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahın ateş almasını aşağıdakilerden hangisi engellemez?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahta kovanın dışarı atılmasını hangisi sağlar?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Rayyürün anlamı nedir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
(9x19)’luk Fişekte 9 rakamı çekirdeğin çapını ifade eder. 19 rakamının anlamı nedir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşleme tertibatı parçaları içinde hangisi yer almaz?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silah bakım ve temizliği türleri içinde hangisi yoktur?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahın dolduruş yapmasını engelleyen faktörler içinde hangisi yer almaz?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Gez ve arpacığın oluşturduğu sistemin adı hangisidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Haznenin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kovan atma tertibatı hangi bölümlerden oluşmaktadır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişekleri, fişeklerin çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri hangi faktörlerin etkilediğini hangi bilim dalı incelemektedir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
"Silahın güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağını öğrenmeyen kimse silah kullanmamalıdır" cümlesindeki genel emniyet kuralları için hangi seçenekteki ifade yanlıştır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Mermi çekirdeğinin atış mesafesini hangisi etkilemez?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun/Yönetmelik kapsamında yer alan taşıma ya da bulundurma ruhsatı alabilmek için yaş şartı nedir ve ruhsat kaç yıllık olarak verilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Fişek bitince sürgünün geride kalmasına yarayan ve silahın sürgüsü ile namlusunu gövdeye sabitleyen parçanın ismi nedir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
14’lü Browning tabancanın emniyet sistemi hangisidir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sökülen silah takılırken hangi yol izlenmelidir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 10 Çöz oluşturulmuştur.

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!