Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 16 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 16 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kesici silahlar hangi silah grubu içerisinde yer alır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinde ateşli silahın tanımı tam olarak verilmiştir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Gaz tabancaları hangi grup silahlar arasında yer alır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Uzman personel tarafından yapılan ve gerektiğinde parça değişen bakım aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı parçalarından değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahı sökmeye başlamadan önce yapılması gereken ilk işlemdir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere ………, atış için sıra bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere de …….. denir.”
Boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Tabancaların namlusunda bulunan setlerin çekirdek üzerinde bıraktığı ize ne denir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Çap nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlilerine, görevli oldukları zaman, görev alanlarında silah taşıma yetkisi hangi kanunla verilmiştir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makinalı tabanca modelidir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Poligonda atış esnasında uyulması gereken emniyet kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Parmağın tetiğe artan oranda bir kuvvetle baskı yapmasına ne denir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“Fişek yatağında fişek olup olmadığını tespite yarayan yardımcı emniyet tertibatına ……..denir.”
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I.Gerdelin yıpranması
II. Şarjör ağzının açılması
III. Gerdelin kırılması
IV. Gerdel yayının yıpranması
V. Gerdel yayının ters takılması
Yukarıdaki maddelerin sonucunda meydana gelen silah arıza yerleri aşağıdakilerden hangisine aittir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
I. Silahta fişek olmayabilir
II. İğne yayı kırık olabilir
III. Şarjör tutucu pimi arızalı olabilir
IV. Barut miktarı az olabilir
V.Şarjörde hatalı fişek olabilir
Yukarıdakilerden hangileri silahın dolduruş yapmamasına yol açabilecek nedenlerdendir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silah bulundurma ruhsatı almak için kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahın iğnesinin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şarjör emniyeti hangi silahta vardır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Toplu tabancalarda tırnak nerededir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 16 Çöz oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!