Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 1

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 1
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“Bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz” (örnek TCK 283/3) hangisiyle ifade edilir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“Fiilin icrası sırasında suçun kanuni tanımındaki maddi unsurları bilmeyen bir kimse, kasten hareket etmiş olmaz” hangisiyle ifade edilir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimsenin cezası azaltılır” hangisiyle ifade edilir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Suçluların iadesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“Bir suç işleme kararının icrası kapsamında, değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla işlenmesi durumunda, bir cezaya hükmedilir.”, hangisiyle ifade edilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ceza kanunun zaman bakımından uygulanması bakımından hangisi yanlıştır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Örf adet hukukuyla suç ve ceza arasındaki ilişkide hangisi doğrudur?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesi koşullarından biri değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Cezalandırmanın topluma ibret olması amacı taşıması, hangisiyle ifade edilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangisi maddi ceza hukukunun ilkelerinden değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangisi kanunilik ilkesinin unsurlarından değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ceza hukukunda kanunilik ilkesi yerine getirdiği işlev itibariyle nasıl adlandırılmaktadır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ceza hukuku anlamında ceza ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Suçun unsurlarıyla tanımında hangisine yer yoktur?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki fiil-yaptırım ikilemelerinden hangisi yanlıştır?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 1 oluşturulmuştur.

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!