Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 3

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 3
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Suçun işlenmesinde başkasını araç olarak kullanan kişi de fail olarak sorumlu tutulur” tanımı hangisine aittir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki suçlardan hangisi taksirle işlenemez?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki suçlardan hangisinde zamanaşımı vardır
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi “genel tehlike yaratan” bir suçtur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Banka görevlisinin hileli yollar kullanarak bankanın parasını kendi hesabına geçirmesi” fiili hangi suçu oluşturur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Tekne sahibi A. Gürcistan’dan gelen 10 kadını yasadışı yollardan Yunanistan’a geçirmek karşılığında kişi başı 5 bin dolar alır. A’nın sorumluluğu nedir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi TCK’da kişilere karşı suçlar kısmında yer almaz?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“İşlenmediğini bildiği bir suçu yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden kişinin” fiili hangi suçu oluşturur?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Parada sahtecilik söz konusu olduğunda aşağıdakilerden hangisi paraya eşdeğer değerler arasında sayılmamıştır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki fiillerden hangisi TCK’de suç olarak düzenlenmiştir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi “hürriyete karşı suçlar” arasında yer almaz?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“Memurun okulun kendisine tahsis ettiği bilgisayarın iç kısmındaki daha değerli parçaları bilgisayarcıya satarak, yerine daha ucuzunu taktırma” fiili hangi suçu oluşturur?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Okul kayıtları ücretsiz olduğu halde, bunu bilmeyen Burhan’a memur Mahmure, kayıt ücretinin 100 TL olduğunu söylemiş. Burhan’ın “ben televizyonda ücretsiz diye duydum” itirazına karşı, “elimizde genelge var, tüm okullarda alınıyor” demesi üzerine Burhan’ın Mahmure’ye 100 TL vermesinde, Mahmure’nin ceza sorumluluğu nedir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi şikayete bağlı bir suç değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi uluslararası suçlardan değildir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Ceza Hukuku – Test 3 oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!