Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Güncel Bilgiler Test -3

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Güncel Bilgiler Test -3
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hollanda’nın Lahey kentinde yer alan BM’nin en yüksek yargı organı Uluslararası Adalet Divanı kaç yargıçtan oluşmaktadır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Siyasal alanda yürütme organı olan ve 15 üyeden oluşan Birleşmiş Milletler Teşkilatını oluşturan organ aşağıdakilerden hangisidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Türkiye IMF’ye olan borcunu kaç yılında sıfırlamıştır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletlerin resmi dilleri arasında yer almamaktadır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletlerde daimi veto hakkına sahip ülkelerden birisi değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Birleşmiş Milletlerin genel merkezi aşağıdaki ülkelerin hangisinde bulunmaktadır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
II. Dünya Savaşından sonra dünya barışını, güvenliğini korumak amacıyla 24 Ekim 1945’te kurulan uluslararası kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin üyesi olmadığı uluslararası kuruluşlar arasında yer almaktadır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
UNESCO 2020 Dünya Kitap Başkenti neresidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
UNESCO 2021 Dünya Kitap Başkenti neresidir?

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma kategorisinde Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Güncel Bilgiler – Genel Kültür Test -3 hazırlayarak sizlerle paylaşıyoruz.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!