Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 11 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 11 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi tabanca, tetiği çekildiğinde horozu kurup düşer?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Birkaç kişinin ya da aracın yardımı olmadan kullanılamayan tahrip gücü fazla olan silahlar ağır ateşli silahlar olarak adlandırılır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ağır ateşli silahlar sınıfına girmez?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Emniyet sistemi olmayan silah aşağıdakilerden hangisidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hangi parçanın üstünde kovan atma boşluğu vardır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tabancalardaki emniyet sistemleri içinde yer almaz?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahın ateş almasına aşağıdakilerden hangisi engel olmaz?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İğne darbesi ile ateşlenen parça hangi seçenekte doğru verilmiştir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi seçenekteki parça, şarjörü oluşturan parçalardan biri değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda iğne kapsüle darbe yaptığında barut ateşlenir. Bunu sağlayan sisteme ne ad verilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a göre ateşli silahların taşınabileceği yerler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda namlunun içindeki çıkıntının adı nedir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Mermi çekirdeğinin atış mesafesi aşağıdaki seçeneklerden hangisinden etkilenmez?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangi seçenekteki parça hareketli namluda bulunmaz?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi seçenekteki faktör silahın dolduruş yapmasını engellemez?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Tabancalarda tırnak kırık olduğunda ya da tırnak yayı bozulduğunda tutukluluk olur. Bunun sonucunda aşağıdakilerden hangisi olabilir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hangi seçenek silahların bakım ve temizliği türlerinden biri değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Genel emniyet kuralları ile ilgili olarak "Silahın emniyetli bir şekilde nasıl kullanılacağı öğrenilmezse, o silahın kullanılmaması gerekir" ifadesine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Sökülen silah takılırken hangi yol takip edilmelidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un ilgili maddesinde yer alan “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” kim tarafından belirlenir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
MP-5 makineli tabancada atış sırasında elimiz hangi parça sayesinde yanmaz?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yarı otomatik horozlu tabancalardaki ateşleme düzeneğinin işleyiş sırası hangi seçenekte doğrudur?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
(9x19)’luk fişeklerde 19 rakamı kovan boyunu ifade eder, peki 9 sayısı ile aşağıdakilerden hangisi anlaşılmalıdır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kabza kavramada en çok yapılan hatalar içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Demirbaş silahları teslim ederken silahta çatlak ve kırık gibi anormallikler fark edilirse ne yapılmalıdır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Türkiye'de silahlar ile ilgili düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların yok edilmesi satışa çıkarılması, bir yerden bir yere nakledilmesi ve kullanılması hangi kanuna göre yapılır?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 11 Çöz oluşturulmuştur.

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!