Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 15 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 15 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir tabancanın tetiğini çektiğimizde horozu kurup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ağır ateşli silahlar birkaç kişinin yardımıyla veya başka vasıtaların yardımıyla kullanılabilen ve tahrip gücü yüksek olan silahlardır. Aşağıdakilerden hangisi ağır ateşli silah değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki silahlardan hangisinde emniyet sistemi yoktur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi tabancanın emniyet sistemlerinden değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almasına engel değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda iğnenin darbesi ile fişeğin ateşlenen parçası hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi şarjörü oluşturan parçalar arasında yer almaz?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda namlu içerisindeki çıkıntılara ne ad verilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi hareketli namluda bulunan parçalardan biri değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silahın dolduruş yapmasına engel olan faktörlerden biri değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Tabancalarda tırnağın kırık veya tırnak yayının deforme olmasından kaynaklanan tutukluk sonucu aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silah bakım ve temizliği türlerinden değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“Silahı emniyetli olarak nasıl kullanacağını öğrenmedikçe hiç kimse silah kullanmamalıdır” bu bağlamda genel emniyet kuralları açısından aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Sökülmüş silahın takılma işleminde takip edilecek yol aşağıdakilerden hangisidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun‟un ilgili maddesindeki “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” belirlemede usul nedir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
MP-5 makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kuru tetik çalışmasından önce dikkat etmemiz gereken husus aşağıdakilerden hangisidir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hatve nedir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Görevlerde kullanılan demirbaş silahların devir teslimlerinde silahta herhangi bir anormallik (çatlak, kırık vb.) var ise ne yapılır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ülkemizde silahlarla ilgili genel düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların taşınması ve bulundurulması hangi kanuna göre yapılmaktadır?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 15 Çöz oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!