Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 4 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 4 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ana emniyet tertibatlarındandır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Tırnak kırılır ise aşağıdaki sorunlardan hangisi ile karşılaşılır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şarjör yayının üst kısmında bulunan ve fişeklerin üzerine yerleştirildiği parçaya ne denir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarından biri değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Sökülmüş silahın takılması işleminde takip edilecek yol aşağıdakilerden hangisidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişeği oluşturan unsunlar hangi şıkta doğru verilmiştir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinde tabancanın sökülme sırası doğru olarak verilmiştir?

I- Kapak takımını çıkart

II- Şarjörü çıkart

III- Yerine getiren yayı çıkart

IV- Namluyu çıkart

V- Tabancayı boşalt
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yerine getiren yay kırık veya özelliğini kaybetmiş ise silah hangi işlevini yapamaz?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet tertibatı hangisidir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Rampa nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahın dolduruş yapmamasının sebebi olamaz?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Fişek ve çekirdeklerin hareketlerini inceleyen bilim dalı hangisidir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi çekirdekli fişeklere örnektir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Namlu içinde helezon seklinde birbirine paralel olarak uzanan setlerin, fişek çekirdeği üzerindeki silaha özgü bıraktığı izlere ...........denir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
PVSK‘nın 16. maddesi uyarınca başka suretle def’i mümkün olmayan durumlarda aşağıdakilerden hangisinde polisin silah kullanma yetkisi yoktur?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Polisin silah taşıma yetkisi hangi kanunla düzenlenmiştir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silah bulundurma ruhsatını illerde hangi makam verir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silah bulundurma ruhsatında yaş sınırı aşağıdakilerden hangisidir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Atışta ilk hız nedir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kalibre nedir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 4 Çöz oluşturulmuştur.

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR
  1. Alper dedi ki:

    2.sorudaki ana emniyet tertibatının çift cevabi bulunmaktadir. Kabza emniyetinin yani sira tetik emniyeti de hem ana hem yardimci emniyettir. Kaynak: Polis Akademisi yayinlari 2020 basım, sayfa 133 Silah ve Taktik Atis kitabi

    1. Admin dedi ki:

      Soru kökü olarak ana emniyet hangisi geçtiğinden cevap bu şekilde kabul edilmiş olabilir. Sorular çıkmış sorulardan alınmış ve inceledim iptal durumu olmamıştır.

error: Content is protected !!