Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 7 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 7 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Etkili mesafe nedir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Taşıma ruhsatı, silahlar için kaç yıl geçerlidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı Kanun kapsamına girmez?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilecek hususlardan değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İğnenin vurması ile ateşlenen fişek bölümü aşağıdakilerden hangisidir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere .....denir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki parçalardan hangisi silahın sürgüsü üzerinde bulunmaz?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ......derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahların genel olarak sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonu değildir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kurma kolu emniyeti hangi tip silahta vardır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yiv ve setin çekirdek üzerinde, bıraktığı izlere ......denir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yere ne denir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 7 Çöz oluşturulmuştur.

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!