Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 12 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 12 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşleme iğnesi, fişeğin hangi bölümüne darbe yaparak ateşlemeyi başlatır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I-Sürgü geriye çekilerek bırakılır

II-Silah ölü bir noktaya çevrilir

III-Şarjör çıkartılır

IV-Sürgü geriye çekilerek fişek yatağı gözle kontrol edilir

V- Söküm işlemine başlanır.

Yukarıda silah sökülürken dikkat edilecek hususların doğru sıralaması hangi şıkta verilmiştir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tırnak kırıldığında, aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisi değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Şarjör yuvası, horoz, çıkarıcı, tetik gibi parçalar aşağıdakilerden hangisi üzerinde bulunur?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi doğru tetik çekme kuralına uymaz?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir tabancanın tetiğini sonuna kadar çektiğimizde horozu kurup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangisi silahın kovanda bıraktığı izlerden değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi çerçeve takımının ve kovan atma tertibatının ortak parçasıdır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hedefte vuruşlar merkezin altında toplanmış ise aşağıdaki şıklardan hangisi yapılmalıdır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarından biri değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme dişlilerinin görevi nedir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönünceye kadar namlu içerisinde aldığı yola ……denir? Yukarıdaki boşluğa uygun olanı yerleştiriniz.
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Temel atış teknikleri aşağıdakilerden hangisi değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Meskende bulundurma ruhsatlı silahı olanlar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet sistemi hangisidir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahın hangi parçasının eksik olması atışa engel teşkil etmez?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
MP-5 makineli tabancanın kurma kolu parçası ile ilgili olarak aşağıda yer alan bilgilerden hangisi doğru değildir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahtaki tertibatlardan biri değildir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir silahlı özel güvenlik görevlisinin özelliklerinden değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 12 Çöz oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!