Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 13 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 13 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir tabancanın tetiği çekildiğinde horoz kurulup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi bir emniyet sistemi değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hazne nedir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almasına engel değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişek yatağına fişek sürülemiyor ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilmesi gereken kurallardan değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ülkemizde silahlarla ilgili genel düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların imal edilmesi, satılması, taşınması ve kullanılması hangi kanuna göre yapılmaktadır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahlı ÖGG’nin görevden sonra silahı teslim ederken uyacağı kurallardan biri değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangisi silah bakımı sırasında kullanılan malzemelerdendir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Tırnak kırıldığında hangisi meydana gelir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri etkileyen faktörleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun/Yönetmelik kapsamında silah taşıma/bulundurma ruhsatı almak için kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir ve kaç yıllığına verilir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahta “Rampa” nerde bulunur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahların sınıflandırılmasında yer almaz?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
14’lü Browning tabanca hangi özellikli emniyet sistemine sahiptir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“7,62x51 mm” fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yiv ve setlerin görevini açıklar?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yerine getiren yayın görevi nedir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 13 Çöz oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!