Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 14 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 14 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Boş kovan dışarı atılamıyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından birisi değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
6136 sayılı kanun kapsamında, bulundurma ve taşıma ruhsatlarının geçerlilik süresi kaç yıldır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izlere ne denir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki parçalardan hangisi ateşleme tertibatından değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silah temizliğinde gerekli malzemelerden değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlardaki emniyet tertibatlarından değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahlarda iğneye baskı yaparak fişeğin ateşlemesini sağlayan parçanın adı nedir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibat aşağıdakilerden hangisidir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarındandır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Namluya fişek sürülemiyor ise aşağıdakilerden hangisinden bahsedebiliriz?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi temel atış tekniklerinden değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi fişeğin parçalarından değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yerine getiren yayın (icra yayı) görevi nedir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşlenen mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarayan parçaya ne ad verilir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mikrop ve virüslerin yayılması neticesi kullanıldığı bölgede toplu hastalık ve ölümlere kalıcı arızalara neden olan silahlara ne ad verilir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kimyasal silahların özelliklerinden değildir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisine silah ile girilebilir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı kanun kapsamında silah olarak değerlendirilmez?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi nişan hattını oluşturan öğelerden biri değildir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinde tabancanın sökülme sırası doğru olarak verilmiştir?

I.Kapak takımını çıkart
II.Şarjörü çıkart
III.Yerine getiren yayı çıkart
IV.Namluyu çıkart
V.Tabancayı boşalt

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 14 Çöz oluşturulmuştur.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!