Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 1 Çöz

Misyon Koruma Silah Bilgisi ve Atış Test 1 Çöz
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlisi Serhat silahı ile isabetli atış yapamamıştır. Bu aşağıdakilerden hangisinde sorun olduğunu gösterir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahın seri atış konumuna getirilerek hedeflerin görüldüğü istikametler tamamen taranarak yapılan atışın adı nedir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahı ile atış yapan özel güvenlik görevlisinin yaptığı atış sonrasında boş kovan dışarı çıkmamış ve ilk atıştan sonra ikinci atışı yapamamıştır. Bunun sebepleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı konusunda dikkat edilecek hususlardan biri değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ileri seviye atış tekniklerinin çalışma şekillerinden biri değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonlarından değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silahın sürgü takımında bulunan parçalardan biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda tetiğin görevi, hem horozu kurmak hem de düşürmek ise bu silahlar nasıl silahlardır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yarı otomatik tabancalarda ‘fişek yatağı’ hangi parça ile bitişiktir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı elemanlarındandır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Delici, kesici ve ezici silahlar genel olarak hangi grup altında toplanır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi seyyar gezin özelliklerinden değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlayan parçadır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi MP5’in özelliklerinden değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Çap nedir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğine hız, dönüş, ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Rayyür nedir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kurma kolu ve emniyeti hangi tip silahta vardır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mermi çekirdeğinin hedefe gitmesini silahın hangi parçası sağlar?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlar üzerinde bulunan emniyet sistemlerinden biri değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Barut gazının mekanizma başı üzerine gelmesini sağlayan mekanizmanın adı nedir?

Polis Memurları içerisinden Meslek İçi Alımlarda yapılan sınavlara hazırlık için Misyon Koruma Silah Bilgisi Test 1 Çöz oluşturulmuştur.

 

 

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!