Komiser Yardımcısı Meslekte Nasıl Yükselir? Emniyet Müdürü Nasıl Olur?

Komiser Yardımcısı Meslekte Nasıl Yükselir? Emniyet Müdürü Nasıl Olur?

PAEM Adayları, bu yazımda sizlere PAEM – Komiser Yardımcısı Meslekte Nasıl Yükselir? Emniyet Müdürü Nasıl Olur? hakkında bilgiler vereceğim.

Komiser Yardımcısı Meslekte Nasıl Yükselir?

Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki personelin rütbe terfi işleri, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğine göre düzenlenir. PAEM yani Polis Amirleri Eğitim Merkezinden mezun olan Komiser Yardımcısı göreve atandıktan sonra sonra en az 4 yıl bekledikten sonra bir üst rütbe olan Komiserlik için terfi sınavına katılır. Ancak sınava katılacağı terfi alacağı anlamına gelmez. Aşağıda da zaten ez az bekleme süreleri diye verilmiştir.

Rütbe terfi işlemlerinde yazılı sınav ve sözlü sınav olmaktadır. Sınav ve mülakat aşamaları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.

Screenshot 2

Rütbe Terfiinde Değerlendirilecek Süreler

Polis amirlerinin rütbe terfiinde; rütbeler içinde yapılan yurtdışı misyon koruma görevi, yurtdışı eğitim, yurtdışı kurs ve diğer görevler sebebiyle geçirilen süreler ile tedavi ve istirahat süreleri hangi rütbede ifa edilmiş veya geçirilmiş ise o rütbedeki fiili çalışma süresi içinde değerlendirilir. Ancak bu şekilde geçirilen sürelerin toplamda üç yılı aşan kısmı rütbe terfiinde değerlendirilmez.

Emniyet Teşkilatına girmeden önce yapılan askerlik hizmeti, atanılan ilk rütbede ve adaylığın onanmasından sonra fiili çalışma süresinden sayılır. Ancak, ilk derece amirlik eğitimi sınavına başvurmak için polis memuru rütbesinde fiilen en az iki yıl çalışmış olmak ve iki yıl iyi veya çok iyi performans puanı almış olmak şarttır.

Rütbe Terfi Zamanı

Polis amirlerinin rütbe terfileri, her yıl Haziran ayında topluca yapılır. Ancak kurulların yıl içinde birden fazla toplanması halinde terfiler toplantının yapıldığı ay sonunda yapılır.

İkinci Sınıf Emniyet Müdürleri, en az bekleme süresini tamamlamaları halinde terfien Birinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde ikinci meslek derecesi karşılığı görev unvanlarına atanabilirler.

Yazılı Sınav

Üst rütbeye terfi edecek personelin mesleki bilgi ve genel kültür düzeyini ölçmek üzere yapılacak yazılı sınavlar, Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde sınav komisyonlarınca yapılır.

Yazılı sınavda sorulacak soruların konuları ve oranları aşağıda belirtilmiştir:

a) Polis meslek mevzuatı %40.

b) Ceza muhakemesi ve ceza hukuku %10.

c) Anayasa hukuku %10.

ç) İdare hukuku ve idari yargı %10.

d) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi %10.

e) İnsan hakları %10.

f) Genel kültür %10.

Yazılı sınav yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınav sonuçları adaylara duyurulur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.