Koronavirüs Tedavisi Polis Olmaya Engel Mi? – Coronavirüs Tedavisi

Koronavirüs Tedavisi Polis Olmaya Engel Mi? – Coronavirüs Tedavisi
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Koronavirüs Tedavisi Polis Olmaya Engel Mi? – Coronavirüs Tedavisi hakkında bilgiler vereceğim. POMEM, PMYO, PAEM, PÖH alımlarında da aynı şartlar geçerlidir.

Koronavirüs Tedavisi Polis Olmaya Engel Mi? – Coronavirüs Tedavisi

Polis Adayları ilk olarak size şunu söylemekte fayda var Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde Koronavirüs elenme sebebidir tarzında bir açıklama yoktur. Bu konudaki açıklama daha sonraki yıllarda Sağlık Yönetmeliğine girebilir ama şu anlık böyle bir şey yoktur.

Koronavirüs tedavisi geçirenlerde genellikle Akciğer de kalıcı hasarlar bıraktığı yönünde açıklamalar yapılmaktadır.  Vücutta en çok akciğerleri tutan virüs; kuru öksürükten ateşe, hafif zatürreden ağır solunum yetmezliğine kadar uzanan klinik tablolara neden olabiliyor. Solunum sıkıntısı olmayan hafif vakalar evde tedavi edilirken solunum sıkıntısı yaşayan veya kandaki oksijen düzeyi düşük olan hastalar hastanede yatarak tedavi altına alınabiliyor. Hastanede yatan bazı hastalarda ağır zatürre ve solunum yetmezliği gelişebiliyor, bu durumda yoğun bakım şartlarında tedavi ve kimi zaman da solunum cihazı kullanımı gerekebiliyor.

Polis alımlarında tüm aşamaları başarıyla geçen adaylara Genel Sağlık Raporu aldırılır bu sağlık raporu aşamasında adayın sağlık durumu detaylı incelenir. Akciğer de kalıcı bir hasar bırakmadığı sürece sorun olacağını sanmıyoruz.

Sağlam Kabul Edilen Maddeler Aşağıdaki Şekildedir:

Akciğerde veya göğüs kafesi içinde bulunan, yapısal veya fonksiyonel bozukluk oluşturmayan, enfeksiyona ve diğer komplikasyonlara neden olmayan;

a) Basit kistler, nonspesifik kalsifikasyonlar, yer kaplayan diğer iyi huylu oluşumlar sağlam kabul edilir.

b) 2cm’den küçük (2cm dahil) olan; hemanjiomlar, hidatik kistler, yabancı cisimler sağlam kabul edilir.

c) Organ veya doku kaybına neden olmamak, anatomik bütünlüğü bozmamak, organ ve sistem fonksiyonlarında kayba neden olmamak koşuluyla; bu patolojilerin boyutundan bağımsız olmak üzere, başarılı cerrahi girişimleri veya başarılı perkütan girişimleri sağlam kabul edilir.

Elenme Sebebi Kabul Edilen Maddeler Aşağıdaki Şekildedir:

Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, SFT normal veya minimal bozukluğu olan, akciğer, plevra, mediasten ve diğer dokuların tüberkülozu ve tüberküloz dışı enfeksiyonları.

(2) Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, SFT normal veya minimal bozukluğu olan, akciğer içindeki veya göğüs kafesi içindeki;

a) 2cm’den büyük olan, komplikasyonlu veya komplikasyonsuz hemanjiomlar, hidatik kistler, yabancı cisimler, boyuttan bağımsız olmak üzere komplikasyonlu olan hemanjiomlar, hidatik kistler, yabancı cisimler.

b) Basit olmayan kistler.

c) Bütün bu nedenlerle yapılmış cerrahi girişimlere rağmen tekrarlamış lezyonlar

(3) Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, SFT normal veya minimal bozukluğu olan, akciğerin obstrüktif tip hastalıkları;

a) Astım (hafif intermittan astım, hafif persistan astım).

b) Kronik bronşit.

c) Amfizem.

ç) Bronşiektazi ve diğer.

(4) Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, SFT normal veya minimal bozukluğu olan, akciğerin restriktif tip hastalıkları;

a) İnterstisyel akciğer hastalıkları (sarkoidoz ve diğer granülomatöz hastalıklar, idiopatik pulmoner fibrozis, kollojen-vasküler bağ dokusu hastalıkları ve diğerleri).

b) Yer kaplayan lezyonlar.

c) Plevra hastalıkları (pnömotoraks, hemotoraks, ampiyem ve diğer).

ç) Göğüs duvarı hastalıkları ve toraks dışı nedenler

Organ ve sistem fonksiyonlarını etkilemiş, solunum fonksiyon bozukluğu yapmış fakat çalışma olanağı veren, akciğerin obstrüktif tip hastalıkları;

a) Astım (orta persistan astım).

b) Kronik bronşit.

c) KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı).

ç) Amfizem.

d) Bronşiektazi ve diğer.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. eray dedi ki:

    ALERJİK ASTIM HASTASIYIM AMA İLAÇ KULLANMIYORUM SOLUNUMUMDA GAYET İYİ BİR SIKINTI OLURMU HER GÜN SPOR YAPIYORUM BOY 198 KİLO 82

    1. Admin dedi ki:

      muayene sonucu karar veriliyor

error: İçerik Korunmaktadır.