MSÜ Harp Okulu Devam Zorunluluğu – Devamsızlık Hakkı
MSÜ adayları bu yazımızda sizlere, MSÜ Harp Okulu Devam Zorunluluğu – Devamsızlık Hakkı hakkında bilgiler vereceğim.
MSÜ Harp Okulu Devam Zorunluluğu – Devamsızlık Hakkı
MADDE 35 – (1) Harp okullarında öğrenciler öğrenci alay komutanlığı tarafından icra edilen eğitimler de dahil bütün eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmek zorundadır.
(2) Bir eğitim ve öğretim yılında icra edilen eğitimler ve derslere belirli bir süre herhangi bir sebeple katılamayan öğrenciler aşağıdaki esaslar dahilinde başarısız sayılırlar:
a) Öğretim programı kapsamında bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde fiilen yapılan derslere, toplam üç yüz ders saati veya fazla süre katılamayan öğrenciler, o eğitim ve öğretim yılında başarısız sayılırlar. Dekanlık veya harp okulu komutanlığı tarafından yürütülen resmi, sportif, bilimsel ve kültürel etkinlikler ve benzeri faaliyetlere dekan izniyle katılan öğrenciler için azami devamsızlık süresi üç yüz otuz ders saatidir. Öğrenim süresinin on dört haftadan daha uzun olmasına karar verilmesi durumunda, öğrenciler öğretim programı kapsamında bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde fiilen yapılan toplam ders saatinin üçte biri ve fazlasına katılamamaları halinde başarısız sayılırlar.
b) Tatbiki eğitimin başlangıç ve bitiş günü arasındaki sürenin gün olarak üçte biri veya daha fazlasına katılmayan öğrenciler, o eğitim ve öğretim yılında başarısız sayılırlar. Küsuratlı sayılar, öğrenci lehine değerlendirilerek bir alt tam sayı olarak alınır. Günlük tatbiki eğitim faaliyetlerinin asgari yarısına katılan öğrenci, o günkü tatbiki eğitime katılmış sayılır. Resmi, sportif, bilimsel ve kültürel etkinliklere katılma veya zaruri haller dolayısıyla harp okulu komutanının yazılı izni ile tatbiki eğitime katılamayan öğrenciler için devamsızlık süresi, tatbiki eğitim süresinin yarısını geçmeyecek şekilde uzatılabilir. Eğitim ve öğretim yılı içinde yer alan askeri/mesleki eğitimler ile derslerde başarılı olan öğrencilerden, tatbiki eğitim süresinin üçte biri veya daha fazla gününe sağlık problemleri gerekçesiyle katılamayanların sınıfı geçip geçemeyeceklerine, yönetim kurulunca karar verilir.
c) Eğitim ve öğretim yılı içinde sağlık veya diğer sebeplerle devamsızlık süresini doldurarak başarısız olan öğrencilerin durumları öğretim kurulunca incelenerek sınıf kaybının hangi nedenle olduğuna karar verilir.
ç) (b) ve (c) bentlerinde belirtilen sebeplerle sınıf kaybeden veya sınıf kaybedeceği kesinleşen öğrenciler ile doğrudan veya bütünleme, çift ders, not yükseltme sınavları sonucunda sınıf kaybedeceği kesinleşen öğrencilere müteakip eğitim ve öğretim yılı başına kadar harp okulu komutanı kararıyla izin verilebilir. Eğitim ve öğretim yılı içinde izin verilmeyen öğrenciler derslere katılır, ancak sınavlara giremezler.