Piyasa Değeri En Yüksek Metaverse Projeleri
Piyasa Değeri En Yüksek Metaverse Projeleri Facebook’un adını ve stratejisini değiştirmesiyle gündeme gelen ‘metaverse’ yani sanal evren, perakende ve oyun dünyasını heyecanlandırdı. Öte yandan kripto para piyasasındaki yatırımcılar metaverse coinlerini araştırmaya başladı.
1. Decentraland (MANA)
Decentraland (MANA) paritesi geçtiğimiz hafta boyunca önemli bir toparlanma yaşadı. Ocak ayının son haftasına doğru 2 dolarlık destekten %40 oranında fiyat toparlanması oldu. Son bir hafta içerisinde %20’den fazla artış gördü. Şu anda da 2.60 dolar seviyelerinden 3.04 dolar seviyelerine yükselmiş durumda. Ayrıca MANA, 590 milyon dolar günlük işlem hacmine sahip.
2. The Sandbox (SAND)
The Sandbox (SAND), istikrarlı kazançlar elde etti. Kısa vadeli piyasa değeri, 4,39 dolar seviyelerine yükseldi. Piyasa değeri bakımından MANA’dan sonra ikinci en büyük Metaverse coini. Bununla birlikte 3.4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. The Sandbox’ın piyasa değeri, 2020 sonlarından bu yana yaklaşık olarak %7.000 civarında artmış.
3. Axie Infinity (AXS)
Axie Infinity (AXS), listenin en büyük 3. Metaverse coin projesidir. Mart 2018’de piyasaya sürülen AXS, Pokemon’dan ilham almıştır. 24 saatlik işlem hacmi 357 milyon dolardır. Platformunda önemli kullanıcı sayılarına ulaşan Axie Infinity, alanında en iyi proje olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca benimsenme açısından yukarı seviyelerde bulunuyor.
4. Theta Network (THETA)
Theta Network (THETA), son 24 saatlik işlem hacmi 203 milyon dolardır. Ayrıca ağın ekosistemine birçok yenilikçi özellik eklenmiştir. THETA için gelecek bu sebeple parlak gözükmektedir
5. Enjin Coin (ENJ)
Enjin Coin (ENJ), kriptoda uzun süredir devam eden projelerden biridir. 1,7 milyon indirmeyi aşan yüksek puanlı mobil uygulamaya sahiptir. Son 24 saatlik işlem hacmi ise, 168 milyon dolardır.
6. SushiSwap (SUSHI)
SushiSwap (SUSHI), muazzam büyüme potansiyeline sahip coinlerden biridir. Analistlere göre, SUSHI yılı 8.28 dolar seviyelerinde kapatabilir. 30 günlük fiyat hareketine dayanarak, yatırımcılar önümüzdeki beş yıl içerisinde SUSHI fiyatının istikrarlı bir şekilde artacağına inanıyor.
7. Radio Caca (RACA)
Raca coin projesi merkezi olmayan bir yönetime sahip dağıtılmış, merkezi olmayan bir sanal dünyalar ağıdır. Geliştiricileri anonim olan proje Çinli çok uluslu şirket Tencent’in desteğine sahiptir. Kurucuları platformun kendi NFT’lerine dayandığını belirtmektedir. Radio Caca projesi dünyanın her yerinden internet verilerinden oluşan merkezi olmayan bir organizasyondur. Maye Musk Mystery Box NFT’nin özel yöneticisidir. Proje halka açık olacak bir 3D sanal gezegen yaratmayı hedeflemektedir. UX, Google Earth’e benzer olacaktır ve kullanıcılar üç boyutlu sanal dünyayı keşfetmek için yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilir. Bu yirmi birinci yüzyılın bir sonraki büyük kripto para birimi olacak ve bu tokenin fiyatının daha da artacağı tahmin edilmektedir.