Polislik Mülakatında Takım Elbise Giymek Zorunlu Mu?

Polislik Mülakatında Takım Elbise Giymek Zorunlu Mu?
A+
A-

Polis Adayları bu yazımda sizlere Polislik Mülakatında Takım Elbise Giymek Zorunlu Mu? hakkında bilgiler vereceğim. POMEM, PMYO, PAEM, PÖH mülakatlarının hepsinde aynı durum geçerlidir.

Polislik Mülakatında Takım Elbise Giymek Zorunlu Mu?

Arkadaşlar mülakatlar zamanı geldiğinde bu soru oldukça sık sorulmaya başlanıyor. Polis alım yönetmeliğinde ya da başka bir yönetmelikte mülakat esnasında takım elbise giyilmesi zorunlu diye bir şey yoktur. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan alımlarda adaya mülakata katılırken bunu giyeceksiniz diye bir tebliğ etmiyor.

Arkadaşlar ilk olarak erkek adaylar için mülakat günü saç ve sakal tıraşı olun ve takım elbiseniz varsa takım elbise giyin eğer yoksa yapacak bir şey yok her takım elbise ile giren kazanmıyor o ayrı sadece ilk görünüş daima önemli etki bırakır sadece ondan dolayı bunu yapsanız size artı puan olacaktır. Bayan adaylar ise aşırıya kaçmayarak makyaj yapsın ve takım elbise tarzın da giyinmelidir. Erkek adaylara söylediğim gibi bunları giymek ve yapmak size artı puan kazandırır.

Mülakat günü ister istemez heyecanlı olacaksınız bunun sebebi çok istediğiniz bir işin olması ve hayatın getirdiği kaygıların fazla olmasıdır. Komisyondaki üyeler sizin bu durumda olduğunuzu biliyor ve buna göre davranıyorlar siz sadece aşırı heyecan yapmadan elinizden geldikçe rahat olun. Size kağıt çektirip soruyu okuyup cevaplamanızı isteyecekler burada soruyu bilmek veya bilmemek önemli değil o anki konuşmanız ve kendinizi ifade etmeniz önemlidir. Size sorudan hariç sorular sorarak sizi tanımaya ve fikir edinmeye çalışacaklar. Hakkınızda hayırlısı arkadaşlar nasibiniz de varsa olur. Milletin laflarına takılıp moralinizi bozmayın.

Mülakat Değerlendirme;

Mülakat komisyonu adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır. Adaylara, Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.