Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler?
Polis Adayları, bu yazımda sizlere Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler? hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir. Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları
Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları Neler?
Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Göz Şartları ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.
Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.
Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir. Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları
29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.
Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.
Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları
Göz muayesinde kesinlikle lens kullanılmayacaktır.
Renk körlüğü kabul edilmiyor. Renk körlüğü elenme sebebidir.
Göz dereceleri myioplarda en fazla sağ 2 sol 2 olmak zorundadır.
Hipermetroplarda her bir göz en fazla 1’i, iki göz toplam en fazla 2’yi geçemez.
Düzeltmeden sonra her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.
Düzeltmeden sonra gözlerden birinin görme gücü en az 10’da 7 olabilir, ancak bu durumda diğer gözün görme gücü düzeltmeden sonra 10’da 10 (tam) olmak zorundadır.
Şaşılık engeldir.
Göz kapağı düşüklüğü engeldir.
Göz kaslarında ve sinirlerinde fonksiyon kaybı engeldir.
Nistagmus(göz titremesi) engeldir.
Üveit(göz içi iltihabı) öğrenciliğe engeldir.
UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. Polislik Yeni Yönetmelik Göz Şartları
katarak ameliyatı oldum ve göz oranın 1.75 acaba sorun olur mu?Tesekkürler
Benim sağ 1.75 sol 1.25 miyop var PMYO ya alinirmiyim adamın lütfen cevap yaz
Benim sağ 1.75 sol 1.25 miyop var PMYO ya alinirmiyim admin lütfen cevap yaz
sol -1,00 ve -0,25 sağ -1,25 ve -0,75 pomem başvurabilir miyim?
Sağ 2 sol 2 olacak en fazla toplamda
sonuç?
Mülakata gözlükle girip intibaktan önce kazandıktan sonra gözleri lazerle çizdirme durumu var mı?
Evet var
Bilgin için teşekkür ederim. peki fiziksel parkurda gözlük çıkarmam gerekmiyor değil mi? Malum numaralar 4.25 ama kazandıktan sonra çizdirebilirim.
Sana kalmış kardesim bir şeye karışılmıyir
PMYO GÖZ DERECESİ NEDİR EN FAZLA
ben bu konuyu bir türlü anlamadım. başvurular bitti yakında mülakata çağıracaklar gözlerim sağ 4 sol 4. ama benim mülakatı kazanacağım kesin değil o yüzden ben mülakat sonucuma göre gözlerimi çizdirmek istiyorum. mülakatı geçtikten sonra süre tanıyacaklar mıdır lazer ameliyatı olmaya?
Mülakat sonrası süre var sana kalmış tedavi kardeşim
benimde numaralar aynı bende cizdirmeyi düşünüyorum
merhabalar bir sorum var, bu komiser yardımcılığı için. diğer bir gözü sağlam ise diğerinde görme kaybı var ise başvuru yapılabilir mi?
Her iki gözde sağlam olmalı
şaşılık göz derecelendirmesine girer mi
Hayır girmiyor