Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler?

Bu yazımızda sizlere Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler? olduğu hakkında bilgiler vereceğiz. Arkadaşlar bu şartları tüm polis alımlarını kapsıyor. POMEM,PMYO,PÖH, PAEM alımlarında bu şartlar geçerlidir. Aşağıda verdiğim tüm bilgiler resmi gazete yayınlan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınarak hazırlanmıştır.

Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler?
A+
A-

Bu yazımızda sizlere Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler? olduğu hakkında bilgiler vereceğiz.  Arkadaşlar bu şartları tüm polis alımlarını kapsıyor. POMEM,PMYO,PÖH, PAEM alımlarında bu şartlar geçerlidir. Aşağıda verdiğim tüm bilgiler resmi gazete yayınlan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınarak hazırlanmıştır. Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler?

Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler?

Daha önceki yayınlanan sağlık yönetmeliğinde göz şartları POMEM, PMYO da bile ayrı verilmekteydi. Bu yönetmelikle artık hepsi tek açıklamada veriliyor. Bu açıklamada sizlere KBB Hastalıkları maddesinde bulunan elenme sebebi sayılan maddeleri açıkladım. Detaylı bakış sonrası yeni maddeler eklenebilir  devamlı güncellenecek bundan dolayı takipte kalın arkadaşlar. Polislik Yeni Yönetmelik KBB Şartları Neler?

YÖNETMELİĞİN 6. BÖLÜMÜ

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi gereği aday mevcut sağlık durumu ile değerlendirilir.

(1) Kulak burun boğaz hastalıkları yönünden;

a) Patolojik durumun iki kulakta da aynı anda bulunması beklenmez. Ayrı ayrı değerlendirilmek koşuluyla her iki kulağında yapısal, fonksiyonel ve diğer yönlerden sağlam olması gerekir.

b) Her iki kulakta ayrı ayrı değerlendirilmek üzere, 500-1000-2000 Hz frekanstaki saf ses ortalamasına göre 20dB’e kadar olan (20dB dahil) işitme kayıpları sağlam kabul edilir.

c) Her iki kulakta ayrı ayrı değerlendirilmek üzere, 2000 Hz’den daha yüksek frekanslardaki 60dB’e kadar olan (60dB dahil) işitme kayıpları sağlam kabul edilir.

ç) Timpanoplasti ve miringoplasti ameliyatı (muayene ve odiometri sonucunda tam ve sağlam olmak şartıyla) sağlam kabul edilir.

d) Tonsillektomi sağlam kabul edilir.

e) Rinoplasti ve septum deviasyonu ameliyatı (nazal pasajın açık olması şartıyla) sağlam kabul edilir.

f) Endoskopik sinüs cerrahisi sağlam kabul edilir.

g) Nefes almayı veya konuşmayı güçleştirmeyen, septum deviasyonları veya diğer burun ve boğaz patolojileri sağlam kabul edilir.

ğ) Nazal pasajın tek taraflı açık olması sağlam kabul edilir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 258 Yorum
  1. Sertap dedi ki:

    Benim sol kulak zarı delik idi ameliyat oldum tuttu zar fakat kemikciklerde zarar hala var odyonetri testinde %40 duyamıyorum solda bu engel mi polislige

    1. Yönetici dedi ki:

      dereceler yukarıdaki gbidir

  2. Kader dedi ki:

    Benim sol kulak zarimda delik var ve ameliyat olucam.Ameliyatin uzerinden 1 ay gectikten sonra egitime baslasam yeni ameliyatli olmami sorun ederler mii isitmem normale dönsede.

  3. Kastamonulu dedi ki:

    Merhaba benim kardesim sıan pomem okulunda 3ay önce kulak zarından ameliyat oldu ve doktoru normal hayatına dönebilirsin zar tutmus dedi bu hafta işitme testine girdi be sag kulak 15db sol (ameliyatlı)kulak 23db cıktı doktor kulagına bakmıs be zar yırtık demiş heyet karar vericek demiş acaba elenir mi elenirse nasıl itiraz edilir yardımcı olabilirmisiniz

1 9 10 11
error: İçerik Korunmaktadır.