Polislikte Saç Dökülmesi ve Kellik Derecesi Nedir?

Polis Adayları bu yazımda sizlere Polislikte Saç Dökülmesi ve Kellik Derecesi Nedir? olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

Polislikte Saç Dökülmesi ve Kellik Derecesi Nedir?
A+
A-

Polis Adayları bu yazımda sizlere Polislikte Saç Dökülmesi ve Kellik Derecesi Nedir? olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

Polislikte Saç Dökülmesi ve Kellik Derecesi Nedir?

Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Saç Dökülmesi ve Kellik  ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Saç Dökülmesi ve Kellik Yönetmelikteki Madde:

Saç dökülmesi ile direk bir madde yoktur. Sadece saçkıran olarak açıklama yapılmıştır. Saç dökülmesi doktor muayenesi belli olacaktır.

Vücudun neresinde olursa olsun organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan tedavi altında iken tam ya da kısmi iyileşme gösterebilen ancak kronik, ilerleyici ya da tekrarlayıcı yapısı olan, yaygın ya da sınırlı (tek lezyonla seyreden ve\veya birden fazla lezyonun tek bir vücut bölgesine yerleştiği) deri hastalıkları. (psoriasisler, skleroderma plakları, lokalize atrofiler, kronik ekzemalar, vitiligo plakları, keratodermiler, ichthyosisler, ürtiker, alopesi areata ve benzeri deri hastalıkları) öğrenciliğe engeldir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. onur dedi ki:

    Hocam kellik elenme sebebi mi ?

    1. Admin dedi ki:

      tamamen değilse sorun olacağını sanmıyorum

      1. 0nur dedi ki:

        Yani tamamen derken bildiğiniz kelim tip 6 gibi

        1. polisadmin dedi ki:

          ön sağlık muayene aşamasında belli olur

error: İçerik Korunmaktadır.