Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır? hakkında bilgiler vereceğim.

Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır? hakkında bilgiler vereceğim.

Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Hepatit ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz. Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Polis Alımlarında Hepatit Derecesi

a) (Değişik:RG-27/5/2018-30433) HBs antijeni (+) pozitif olanlar veya HBV DNA’sı (+) pozitif olanlar öğrenciliğe kabul edilmez, ancak sağlık kurulu raporu ile inaktif hepatit B enfeksiyonu olduğu belirlenenler öğrenciliğe kabul edilir.

İnaktif hepatit B enfeksiyonu kararı aşağıdaki şekilde verilir;

1- İlaç tedavisi ile regüle edilebilen durumlarda inaktif hepatit B enfeksiyonu kararı verilemez.

2- Anlık ölçülen HBV DNA sonucu ile inaktif hepatit B enfeksiyonu kararı verilemez.

3- HBsAg pozitif olanlarda inaktif hepatit B enfeksiyonu kararı verilebilmesi için kişinin en az 6 ay süreyle takip edilmesi, bu takiplerde;

– HBV DNA’nın 2000 IU/ml’nin altında saptanması, (Altı aylık süre içerisinde en az 3 ay ara ile en az iki kere HBV DNA’nın ölçülmesi ve bu ölçümlerde HBV DNA’nın 2000 IU/ml’nin altında saptanması koşulu aranır)

– ALT düzeyinin normal olması (Altı aylık süre içerisinde en az 3 ay ara ile en az iki kere ALT’nin ölçülmesi ve bu ölçümlerde ALT’nin normal düzeylerde saptanması koşulu aranır)

– Karar verme anında yapılacak olan karaciğer biyopsisinde (İshak skorlamasına göre) fibrozis evresinin F0 veya F1 saptanması gerekmektedir.

4- HBs Ag (+) bulunduğu anda, bu madde hükümlerini karşılayacak şekilde en az 6 aylık sağlık özgeçmişini gösteren sağlık raporlarının bulunması durumunda, mevcut enfeksiyonun inaktif hepatit B enfeksiyonu olduğuna dair karar verilebilir.

5- HBs Ag (+) bulunduğu anda, kişinin en az 6 aylık sağlık özgeçmişini gösteren sağlık raporlarının bulunmaması durumunda o anki giriş raporu “öğrenci olamaz” kararı ile sonuçlandırılır,

a) Hepatobilier sistemde fonksiyon bozukluğu yapmamış, total bilirubin düzeyi <%3mg olan gilbert sendromlu olgular sağlam kabul edilir.

b) Karaciğer enzimlerinde bozukluk yapmamış, serolojisi negatif, grade 1-2 hepatosteatoz sağlam kabul edilir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz.  Polis Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Murat dedi ki:

    merhaba admin,

    hepatit b taşıyıcısıyım 3 ayda bir kontrollerimi yaptırıyorum. alt değerim normalin az üstünde cıkıyor şöyleki referans değeri 0-50 arası yazıyor benim son 6 aydaki değerlerim sırasıyla 78 ve 61 cıktı. ultrasonda temiz cıkıyor hep ve hbv dna da düşük her zaman son olarak karaciğer biyopsisi de f1 düzeyinde 26. dönem kazanmam durumunda elenme ihtimalim varmı ? alt değeri sonucta 2 katından yüksek değil ama ”normal düzeylerde olması koşulu aranır” ifadesi hepatit b taşıyıcısı olduğum için kafamı karıştırdı yardımınızı bekliyorum…

    1. Admin dedi ki:

      onun kararını dahliye ve enfeksiyon hastalıkları bölümü doktoru genel sağlıkta muayene sonucu verebilir bir şey demek zor şu an

error: İçerik Korunmaktadır.