2023 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır?

POMEM adaylarından gelen sorular üzerine, POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Tüm Aşamalar Detaylı Anlatım başlıklı yazımı sizlerle paylaşıyorum .

2023 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır?
2.598
A+
A-

POMEM adaylarından gelen sorular üzerine, POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Tüm Aşamalar Detaylı Anlatım başlıklı yazımı sizlerle paylaşıyorum .

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? Tüm Aşamalar Detaylı Anlatım

Polis adayları için alım planlamasını İçişleri Bakanlığı talep doğrultusunda sayı belirlemektedir. Daha sonra bu sayı üzerine Polis Akademisine alım için yetki veriliyor. Polis Akademisi alım ilanı için adayların başvurularını alıyor. POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır

İlk Başvuru: İnternet Üzerinden Ön Başvuru yapılır.  e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

İkinci Aşama: Polis Akademisi tarafından yapılan ilana başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde bulunacaklardır. Polis Akademisi sitesinden yani sizlere evrakları teslim edeceğiniz yeri açıklayacaktır.

Üçüncü Aşama: Bir sonraki aşama olan Fiziki Yeterlilik Aşamasına alınır. Burada Polis Akademisi tarafından parkura katılır.

Dördüncü Aşama: Bu aşamada ise yukarıdaki aşamaları başarı ile geçen adaylara Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir. Yani mülakata katılacaklardır.

Son Aşama: Polis Akademisi başarılı olanları kendi sitesinden açıklayacaktır.

Not: PMYO – PAEM alımlarında daima yukarıdaki birinci,ikinci, üçüncü ve dördüncü aşama aynı gün yapılmaktadır. POMEM, PÖH alımlarında ise başvuru sayısına göre değişiklik gösterebiliyor

2023 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

-POMEM Başvurusunu Kimler Yapar? 

ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan  Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan  Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri puan alanlar başvurabiliyor.

– Başvuru Yapan Tüm Adaylar Çağrılacak Mı?

Taban puanı ve diğer şartları taşıyan tüm adaylar ilk aşama olan ön sağlık ve evrak teslim aşamasına çağrılır.

– POMEM Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), 

– POMEM Boy- Şartı Nedir?

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

– Puanım KPSS P3 – 59,999 , KPSS P93- 64,999 olsa bile başvurabilir miyim?

Hayır. Ücreti boşuna yatırmış olursunuz. Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, adaya para iadesi yapılmaz.

– Ön Başvuru İçin Ne Yapmam Lazım?

Ön Başvuru için Başvuru Kılavuzundaki şartları taşıyorsanız. Başvuru ücretini yatıracaksınız daha sonra e devlet üzerinden başvuru yapacaksınız. Alımlar Polis Akademisi sitesinden duyurulduktan sonra başvurular başlar.

– Ön Başvuru Yaptıktan Sonra Ne Yapacağım?

Ön Başvuruyu yaptıktan sonra sistem tarafından başvurunuz kabul edildiği ve başvuru numarası verilecek bunu gördüyseniz başvurunuz kabul edilmiştir. Daha sonra Polis Akademisinin mülakat yerlerini açıklamasını bekleyeceksiniz.

– Sınav Giriş Yerleri Açıklandıktan Sonra Ne Yapacağım?

Sınav giriş olarak Polis Akademisi, Ön Sağlık, Spor ve Mülakat yerlerinizi açıklayacak size verilen tarihlerde belgede yazılan okulda olacaksınız. Ayrıca sizlere açıklama ile birlikte bazı formlar verilecek doldurmanız gereken onları doldurarak mülakata giderken götüreceksiniz.

– Ön Sağlıkta Neler Yapılıyor?

Ön sağlıkta adayların dış görünüşlerine  bakılıyor. Yüzeysel olarak inceleme yapılıyor. Renk körlüğü, elde ve kolda dövme izleri, boy-kilo endeksine bakılıyor. Kan değerleri, ayrıntılı göz muayenesi vb tahliller yapılmıyor. Onlar okulu kazandıktan sonra genel sağlık raporunda yapılıyor. Ön sağlık aşamasını geçtikten sonra spor aşamasına girmeye hak kazanıyorsunuz.

– Spor Aşamasında Neler Yapılıyor?

Polis Akademisi tarafından her alım için parkur yayınlanır adaylar bu parkurda akademinin verdiği derecede bitirirlerse başarılı sayılıyorlar. Başarılı olan aday bir sonraki aşama olan Sözlü Mülakat aşamasına kalıyor.

– Sözlü Mülakat Aşamasında Neler Yapılıyor?

Sözlü mülakat aşamasında adaylar masada bulunan kapalı soru kağıdından birini çekerek onu cevaplıyor. Soruyu  bilen kazanıyor ya da bilmeyen direk eleniyor diye kesin bir şey yok sadece soruyu cevaplamanız bence biraz artı sağlıyor. Sözlü mülakat aşamasının sonuçları ileri bir tarihte polis akademisi tarafından açıklanıyor. Asil ve yedek aday olarak tebliğ ediliyor.

POMEM Basvurusu Nasil Yapilir

-İnternet Üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuru Tarihleri: 

a)   30. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılacak adayları belirlemek için Aday Belirleme Ön Başvuruları 01 – 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar  https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

UYARI:  ADAYLAR SİSTEM ÜZERİNDEKİ GÜNCELLE BUTONLARINA TIKLAYARAK TÜM BİLGİLERİNİ GÜNCELLEMESİ GEREKMEKTEDİR. ESKİ BİLGİLERLE BAŞVURU YAPILMASI HALİNDE SORUMLULUK ADAYLARA AİTTİR.

b)   e-Devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

c)    e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

ç) Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar internet üzerinden başvuru sırasında bilgisayar ekranında “ŞEHİT YAKINI / VAZİFE MALULÜ YAKINI” kutucuğunu işaretleyebileceklerdir. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunup da başvuru sırasında belirtilen kutucuğu işaretleyemeyen adayların;

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneğini, Emniyet teşkilatı dışında Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları kapsamında başvuru yapacak adaylar Şehit veya vazife malullüğü belgesinin S.G.K.’dan alınan onaylı örneğini, dilekçesini ve kimlik fotokopisini Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve POMEM Şube Müdürlüğüne faks (0 312 462 87 29) ile göndermeleri ve başvurularını yapabilmeleri için (0 312 462 87 16) numarası ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

UYARI:  ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ YAKINI KAPSAMINDA OLUP; ŞEHİT / VAZİFE MALULÜ YAKINI BUTONUNU İŞARETLEYEBİLEN ADAYLAR SİSTEM ÜZERİNDEN BAŞVURULARINI KENDİLERİ YAPACAKLARDIR.

d)   İnternet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmakta ve adayların Merkezi Nüfus İşleri Sistemi (MERNİS) kayıtlarındaki ikamet adreslerine göre sınav yerleri belirlenmektedir. Merkezi Nüfus İşleri Sisteminde ikamet adresi bulunmayan adaylar ön başvuru yapamayacağından ilgili kuruma müracaat ederek sisteme ikamet adreslerini kayıt ettirmeleri gerekmektedir.

e)    Yurtdışında ikamet edip de ülkemizde, Merkezi Nüfus İşleri Sistemi (MERNİS) kayıtlarına göre ikamet adresi bulunmayan ve 30. Dönem POMEM Giriş Sınavı başvuru şartlarını taşıyan adayların internet üzerinden başvuru işlemi için Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve POMEM Şube Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

f)     Adaylar e-Devlet şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneleri doldurduktan sonra mutlaka başvuru sayfasının altında yer alan “ADAY BAŞVURUSUNU KAYDET” butonuna tıklayarak başvuru işlemini sonlandıracaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

g) İnternet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları yapıldıktan sonra kimlik bilgilerinde değişiklik (isim, soyisim, yaş, medeni hali vb.) yaptıran adayların durumlarını belirtir dilekçelerini ve değişiklik yapıldığına dair onaylı belgelerini Polis Akademisi Başkanlığına göndermeleri ve müracaat kabul aşaması sırasında bu evrakları beraberinde getirerek teslim etmeleri gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 50 Yorum
  1. İbrahim YILDIRIM dedi ki:

    2014 yılında sol yanağımdaki elmacık kemiğim kırıldığı için 2 cm üzerinde plak takıldı. Dışarıdan izi yok ameliyatı içeriden yaptılar. Bu alımlarda sorun olarak karşıma çıkar mı ? Elenme sebebi sayılır mı?

    1. Admin dedi ki:

      site içi aramaya plak ve vida yazmanız yeterlidir

error: İçerik Korunmaktadır.