Şeker Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi?
Polis Adayları, bu yazımda sizlere Şeker Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi? olduğu hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.
Polis Adayları, bu yazımda sizlere Şeker Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi? olduğu hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.
Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Şeker ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz. Şeker Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi?
Şeker hastalığı (diyabet), pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi ya da ürettiği insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen bir hastalıktır. İnsülin, şekerin hücre içine girmesini ve hücrede glikojen olarak depolanmasını sağlar. Şeker hastası, yediği besinden kana geçen şekeri yani glukozu kullanamaz ve bu durumda kan şekeri düzeyi yükselir (hiperglisemi). Bu durum uzun dönemde birçok doku ve organda hasara yol açar. Şeker Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi?
Şeker Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi?
Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde Belirtilen Madde: B bendinde yer alan maddeler “B” dilimi öğrenci olmaya engeldir.
Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan tedavi veya diyet ile kontrol edilebilen hipoglisemiler (Primer hastalığa göre ayrıca değerlendirilir).
Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, tedavi veya diyet ile kontrol edilebilen, diyabetes mellitusa bağlı olmayan hipoglisemiler. Primer hastalığa göre ayrıca değerlendirilir.
Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan prediyabet, diyabetes mellitus, nefrojenik veya hipofizer diyabetes insipitus. Psikojenik poliüri ve polidipsilerde primer hastalığa göre ayrıca işlem yapılır. Sekonder tipte hiperglisemilerde (Hipertiroidi, hiperpitüitarizm, tirotoksikozis, gastrektomi ve benzeri) primer hastalığa göre işlem yapılır.
Diyet veya ilaç tedavisi gerektiren hiperlipidemiler. Sekonder hiperlipidemiler primer hastalığa göre ayrıca değerlendirilir.
Komplikasyon yapmamış, diyet, ilaç veya cerrahi tedavi ile kontrol altında tutulabilen endokrin organ hastalıkları veya sekelleri, endokrin organların iyi huylu tümörleri.
Daha önce tümör tanısı almış olanlar ve mevcut durumu ile remisyonda olanlar.
Endokrinolojik patolojiye bağlı gelişen jinekomasti.
Primer veya sekonder hipogonadizm.
UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz.
Organ ve sistem fonksiyonlarini bozmayan Tedavi ve Diyet ile kontrol edilebilen Hipoglisemiler (Primer Hastaliga göre ayrica degerlendirilir) Derken Bu maddeden Ne anlamamiz gerekiyor Saglam da verilebilirmi bu maddeye göre rapor ?
ileri derecede şeker hastası isen iğne felan oluyorsan sorun olabilir
bende şeker hastaligi yok yani saglik raporu cikardim ankaradan beni adana sehir hastanesine sevk ettiler OGTT testi yapilmasi icin orada aclik kan sekerim normal cikti Seker yuklemesi yapildiktan bir saat sonraki testimde normal cikti İki saat sonraki testim Normalden 4 puan düşük cıktı doktor kagida sadece AKŞ 79 saglam yazdi acaba ankarada sorun olurmu bu
HAKEM HASTANEDEN B1D DİLİMİNİ VERDİLER – Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan prediyabet, diyabetes mellitus, nefrojenik veya hipofizer diyabetes insipitus. Psikojenik poliüri ve polidipsilerde primer hastalığa göre ayrıca işlem yapılır. Sekonder tipte hiperglisemilerde (Hipertiroidi, hiperpitüitarizm, tirotoksikozis, gastrektomi ve benzeri) primer hastalığa göre işlem yapılır. DİYOR NE ANLAMA GELİR NE OLUR SONUÇ NORMAL BİR ZAMANDA TEST YAPTIRDIĞIMDA DEĞERLERİM NORMAL ÇIKIYOR.
Bu madde sağlık yönetmeliğine göre B diliminde yer alıyor polis olmak için geçerli madde a dilimidir. Detaylı bilgi için evrakları teslim ettiğine yere sorman da fayda var
Ben diyabet hastasıyım 9 sene falan oldu igne vuruyorum polıs olabilirmiyim?
şeker hastalığı ile ilgili yönetmelik yukarıdaki gibidir
bende tip 1 diyabet hastasıyım 11 senedir. yaşım şuan küçük ama okuyup polis olmak en çok istediğim meslek ama hastalığımdan dolayı sorun olurmu ?
yönetmelikteki madde yukarıdaki gibidir
Ben Şuan Matofin 500mq İlaç Kullanıyorum Hap… İğne kullanmıyorum Bu polisliğe engelmidir
Diyabetes insipidus hastasıyım halk dilin de gizli şeker iğne kullanmıyorum hap kullanıyorum bu durum polis yada bekçi olmama engel olurmu ?
sağlık yönetmeliğindeki madde yukarıdaki gibidir