2024- Silah Ruhsat Harçları Ücretleri – Güncel Hali

Silah alacak arkadaşlar için bu yazımızda 2023 Silah Ruhsat Harçları Ücretleri – Güncel Hali  hakkında bilgiler vereceğiz.

2024- Silah Ruhsat Harçları Ücretleri – Güncel Hali
A+
A-

Silah alacak arkadaşlar için bu yazımızda 2024 Silah Ruhsat Harçları Ücretleri – Güncel Hali  hakkında bilgiler vereceğiz.

2024 YILI SİLAH RUHSAT HARÇ BEDELLERİ

RUHSAT TÜRÜ SÜRESİ  HARÇ ÜCRETİ
Silah Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl  17.566,00 TL
Silah Taşıma Ruhsatı 5 Yıl  54.889,50 TL
Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl  17.556,00 TL
Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsatı 5 Yıl  54.889,50 TL
Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi 5 Yıl  424,70 TL
KART ÜCRETLERİ
Silah Taşıma Ruhsat Kart Ücreti  1.000,00 TL
Silah Bulundurma Ruhsat Kart Ücreti  750,00 TL
Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Kart Ücreti  400,00 TL
Kurusıkı Bildirim Kart Ücreti  100,00 TL

Tabanca Ruhsatı Nasıl Alınır? 

Ruhsat çıkarmak için bağlı bulunduğunuz İlçe Emniyet Müdürlüğü veya İl Jandarma Komutanlığına aşağıdaki belgeler ile başvurmanız gerekmektedir.

  1. Talebinize ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben dilekçe,
  2. Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı asli müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karşılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
  3. Ruhsat yenilemek veya devir alma talebinde bulunan müracaat sahipleri 4 adet, MKE Kurumundan yeni silah alma talebinde bulunanlar müracaat sahiplerinden ise 6 adet son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf,
  4. Silah ruhsatı istek formu,
  5. Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi,
  6. Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu,
  7. Vergi Dairelerinden 1.000 lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir güncel belge. (imzalı, mühürlü, tarihli ve tasdikli.)
  8. Yarım Kapak Dosya

Dosya sahibinin, dosyayı yatırdığı makam tarafından yapılan tahkikatı olumlu çıkarsa Vali onayı ile dosya sahibine silah satın alma belgesi verilecektir. Alınan silah satın alma belgesi ile MKEK kurumundan silah satın alma işlemi gerçekleştirilecektir.

Ruhsat alındıktan sonra bir yıl içerisinde tabancanızı satın alabilirsiniz. Alınan silahın ruhsata işleme süresi ise 60 gündür.

Silah ruhsatları onay tarihinden itibaren beş yıl için geçerlidir.Her beş yılda bir yenilenmelidir.

6136 Sayılı Ateşli Silahlar Hakkında Kanun Ve İlgili Yönetmeliklerinde konu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Silah Taşıma Ruhsatını Kimler Alabilir? Kimlere Verilir?

Fahri konsoloslar, sarı basın kartı sahipleri, bankaların genel müdür ve yardımcıları, pilotluk yapanlar, cirosu silah ruhsat almaya yeterli şahıs ve şirketler, arazi sahipleri, sürü sahipleri, müteahitler, akaryakıt bayileri, 50 sigortalı işçi çalıştıranlar, atış poligon sahipleri, müzeleri ve anıtları koruyan bekçilere, arıcılık yapanlar, patlayıcı madde depolarının korunması ile ilgili bekçilere, döviz bürosu sahipleri, avukatlar, noterler, eski belediye başkanları-il genel meclis üyeleri ile eski köy ve mahalle muhtarları, odalar-birlikler yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile meclis üyeleri, yasada belirtilen kamu görevlileri (Valiler, Kaymakamlar, Elçiler gibi.) ve emekli kamu görevlileri silah taşıma ruhsatı alabilirler.

Silah Taşıma Ruhsatını Kimler Alamaz?

  • Ateşli bir silahla suç işleyen ve bu nedenle hüküm giyen kişiler
  • Sağlık raporu alamayan ya da silah taşıma için yeterli sağlık durumuna sahip olmayan kişilere hiçbir şekilde ruhsat verilmemektedir.
  • 21 yaşından küçük kişiler
  • Uyuşturucu madde bağımlıları
  • Kamu hizmetlerine girmesi yasaklanmış kişiler taşıma ruhsatlı silah alamazlar.

Av Tüfeği Ruhsatı Nasıl Alınır?

  1. Talebine ilişkin, merkezde İl Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, köylerde ise bağlı olunan Jandarma Karakolu’na başvuru yapılmalıdır.
  2. Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı asli müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karsılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
  3. Son 1 yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,
  4. Silah ruhsatı istek formu,
  5. Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi,
  6. Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu (tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu)
  7. Yarım Kapaklı Dosya

NOT: Verilen Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri, sadece Taşıma ve Bulundurma Yetkisi verir. Avlanmak için Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat edip Avlanma Kartı alınması gerekmektedir…

Satın Alma Belgesi ile tüfeğinizi taşıyamaz ve avlanamazsınız. Ruhsatınıza kaydettirdikten sonra kanunların elverdiği ölçüde, Türkiye’nin her bölgesinde tüfeğinizi taşıyabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.