Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır?

Silah alacak arkadaşlar için bu yazımızda Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır? hakkında bilgiler vereceğiz. Yazının sonunda bu alanda usta isimlerinden biri olan Osman Ortaç hocamızın videosunu sizlerle paylaştık.

Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır?
A+
A-

Silah alacak arkadaşlar için bu yazımızda Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır? hakkında bilgiler vereceğiz. Yazının sonunda bu alanda usta isimlerinden biri olan Osman Ortaç hocamızın videosunu sizlerle paylaştık.

Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır?

1-Dilekçe,( Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek. Dilekçe örnekleri Müdürlüğümüzden veya örnek dilekçeler linkinden temin edilebilir.)

2- Yarım kapak karton dosya,

3- Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir,

4- Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge’nin Ek-4’ünde yer alan  “Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu” formatına uygun olarak düzenlen, silah ruhsatı almanızda sakınca bulunmadığına dair sağlık kurulu raporunu, (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu)

*Düzenlenen sağlık kurulu raporları üzerinde başkaca tarih belirtilmemiş ise düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerlidir.

5- 3 adet Biyometrik Fotoğraf, ( Son 1 yıl içerisinde koyu kıyafet ile çekilmiş olacaktır)

6- Süresi dolan taşıma/bulundurma ruhsatlarının yenilenmesi veya bulundurma ruhsatlı silahlarda adres değişikliği gibi işlemlerde, silahlar yol belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsat veren birime getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde silah ve fatura aslının 60 gün içerisinde ruhsat düzenleyen birime ibrazı zorunlu olup, bu sürenin aşılması halinde adli işlem başlatılır. MKE Kurumundan alınan silahlar için düzenlenen fatura düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün süre ile yol belgesi yerine geçerli olup, 7 günden sonra yapılacak nakillerde ruhsat verecek birimden yol belgesi düzenlenmesi gerekir.

7- 5 yıllık silah bulundurma ruhsatı harç bedelinin yatırıldığına dair makbuz ibraz edilecektir, (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)

8- Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. (Parmak izi kayıt formu mevcut olanlar müracaata gelirken getirirlerse yeniden parmak izi almaya gerek kalmaz. )

9- Başvuru sahipleri adlarına müracaat tarihi itibariyle son 15 (on beş) gün içerisinde alınmış, 6183 Sayılı Kanunun 22/A bendi kapsamında 5.000 (beş bin) Lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir belge getirilecek.

10- 300 TL Tutarında Silah Ruhsatı Kart Ücreti Dekontu (Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü internet sitesinden sanal post ile veya; T.C. Ziraat Bankası Şubelerine yatırılacak)

*Kesinlikle EFT, Havale, Mobil/ İnternet Bankacılığı ve ATM den Yapılan İşlemler Kabul Edilmeyecektir. Sadece Banka gişelerinden yapılan işlemler kabul edilecektir.

*Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün kurumsal hesabına yatırılması durumunda bankada işlem ücreti alınmamaktadır.

Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır

Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır

Silah Taşıma Ruhsatını Kimler Alabilir? Kimlere Verilir?

Fahri konsoloslar, sarı basın kartı sahipleri, bankaların genel müdür ve yardımcıları, pilotluk yapanlar, cirosu silah ruhsat almaya yeterli şahıs ve şirketler, arazi sahipleri, sürü sahipleri, müteahitler, akaryakıt bayileri, 50 sigortalı işçi çalıştıranlar, atış poligon sahipleri, müzeleri ve anıtları koruyan bekçilere, arıcılık yapanlar, patlayıcı madde depolarının korunması ile ilgili bekçilere, döviz bürosu sahipleri, avukatlar, noterler, eski belediye başkanları-il genel meclis üyeleri ile eski köy ve mahalle muhtarları, odalar-birlikler yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile meclis üyeleri, yasada belirtilen kamu görevlileri (Valiler, Kaymakamlar, Elçiler gibi.) ve emekli kamu görevlileri silah taşıma ruhsatı alabilirler.

Silah Taşıma Ruhsatını Kimler Alamaz?

  • Ateşli bir silahla suç işleyen ve bu nedenle hüküm giyen kişiler
  • Sağlık raporu alamayan ya da silah taşıma için yeterli sağlık durumuna sahip olmayan kişilere hiçbir şekilde ruhsat verilmemektedir.
  • 21 yaşından küçük kişiler
  • Uyuşturucu madde bağımlıları
  • Kamu hizmetlerine girmesi yasaklanmış kişiler taşıma ruhsatlı silah alamazlar.

Av Tüfeği Ruhsatı Nasıl Alınır?

  1. Talebine ilişkin, merkezde İl Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, köylerde ise bağlı olunan Jandarma Karakolu’na başvuru yapılmalıdır.
  2. Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı asli müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karsılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
  3. Son 1 yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,
  4. Silah ruhsatı istek formu,
  5. Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi,
  6. Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu (tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu)
  7. Yarım Kapaklı Dosya

NOT: Verilen Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri, sadece Taşıma ve Bulundurma Yetkisi verir. Avlanmak için Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat edip Avlanma Kartı alınması gerekmektedir…

Satın Alma Belgesi ile tüfeğinizi taşıyamaz ve avlanamazsınız. Ruhsatınıza kaydettirdikten sonra kanunların elverdiği ölçüde, Türkiye’nin her bölgesinde tüfeğinizi taşıyabilirsiniz.

Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır

Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatı Nasıl Alınır

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.