Skolyoz (Omurga Eğriliği) Bekçi Olmaya Engel Mi?

Skolyoz (Omurga Eğriliği) Bekçi Olmaya Engel Mi?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere Skolyoz (Omurga Eğriliği) Bekçi Olmaya Engel Mi? olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

Bekçi alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Bekçi adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Skolyoz (Omurga Eğriliği) ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

Skolyoz (Omurga Eğriliği) Nedir?

Skolyoz, düz haldeki omurganın sırt ve bel bölgesinde, sağa ve sola doğru olan eğriliğe verilen addır. Bu eğriliğe tek başına ya da kamburluk diye bilinen ve öne doğru eğilmeye sebebiyet veren ‘kifoz’ ile birlikte rastlanabilir. Skolyoz, birçok hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, farklı yaşlarda ve omurga yapısının çeşitli bölgelerinde görülebilir. Skolyozun kişilere göre değişen tedavi yöntemleri vardır. Bebeklerden yetişkinlere kadar her yaştan kişiyi etkileyebilir, ancak çoğunlukla 10-15 yaşlarında başlar.

29 Eylül 2019 Tarihinde Yapılan Değişikli Güncelleme Yapılmıştır. Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Skolyoz (Omurga Eğriliği) Bekçi Olmaya Engel Mi?

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde Belirtilen Madde:

0-10 derece arası (10 derece dahil) skolyoz sağlam kabul edilir

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.