WPW – Wolfparkinson – White (Beyaz) Sendromu Bekçiliğe Engel Mi?

WPW – Wolfparkinson – White (Beyaz) Sendromu Bekçiliğe Engel Mi?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere WPW – Wolfparkinson – White (Beyaz) Sendromu Bekçiliğe Engel Mi? olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

WPW – Wolfparkinson – White (Beyaz) Sendromu 

Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromunda, kalbinizin üst ve alt odaları arasındaki ekstra bir elektrik yolu hızlı bir kalp atışına neden olur. Ekstra yol doğumda mevcut ve oldukça nadirdir.

Hızlı kalp atışı bölümleri genellikle hayatı tehdit edici değildir, ancak ciddi kalp problemleri ortaya çıkabilir. Tedavi, hızlı kalp atışı bölümlerini durdurabilir veya önleyebilir. Kateter bazlı bir prosedür (ablasyon) kalp ritmi problemlerini kalıcı olarak düzeltir.

Ekstra elektriksel yolu olan çoğu insan hızlı kalp atışı yaşar. Wolff-Parkinson-White modeli olarak adlandırılan bu durum sadece kalp muayenesinde tesadüfen keşfedilir. Her ne kadar WPW paterni zararsız olsa da, doktorlar WPW paternli çocuklar yüksek yoğunluklu sporlara katılmadan önce daha fazla değerlendirme önerebilirler.

WPW – Wolfparkinson – White (Beyaz) Sendromu Bekçiliğe Engel Mi?

Kardiyoloji ve kalp ve damar cerrahisi yönünden sağlam olacaktır.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi
sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyrini ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir.

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir

“B” diliminde

b),Nedeni bulunamayan ve başka kalp hastalığı ile birlikte olmayan, kardiyak performansı bozulmamış olan (ventriküler fonksiyon bozukluğuna ve ventriküler dilatasyona neden olmayan) iletim ve ritim bozuklukları, trifasiküler blok, sol dal bloğu, WPW (wolfparkinson-white) sendromu.

AÇIKLAMA: Arkadaşlar bu madde “B” diliminde yer aldığından öğrenci olmaya engeldir. Aşağıdaki uyarımızı dikkate alınız.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.