Jandarma – Sahil Güvenlik Muvazzaf /Sözleşmeli Astsubay Boy – Kilo

Jandarma – Sahil Güvenlik Muvazzaf /Sözleşmeli Astsubay Boy – Kilo
A+
A-

Jandarma – Sahil Güvenlik Adayları 2020 Jandarma – Sahil Güvenlik Muvazzaf /Sözleşmeli Astsubay Boy – Kilo belli oldu.

Başvuru kılavuzunu okumadan başvuru yapmayınız. Yazımın sonunda boy kilo puanlaması ve önemli yazılarımız bulunmaktadır.

Jandarma – Sahil Güvenlik Muvazzaf /Sözleşmeli Astsubay Boy – Kilo – Tablosu

(1) Adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından kontrolden geçirilir.

(2) Fiziki Kontrol, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre yapılır.

Her bir aday asgari standartları sağlamak zorundadır. Ayrıca TABLO-1’de örneği bulunan Vücut Kitle İndeksi (VKİ) çizelgesi esaslarına göre her bir adaya not verilir.

(3) Fiziki Kontrol Komisyonu asgari standartları sağlayan adaylar hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olur”, sağlayamayan adaylar hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” şeklinde karar verir. “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.

(4) Hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” kararı verilen adaylar, itiraz hakkını kullanabilir, sonucun değişmemesi durumunda diğer sınav aşamalarına geçemezler.

Screenshot 6

1. TABLO-1’deki VKİ Puanlama Tablosu esaslarına göre her bir adaya 100 tam not üzerinden not verilir.

2. VKİ < 17, VKİ ≥ 27,5 değerlerine sahip adaylar değerlendirmeye alınmaz ve haklarında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz” kararı verilir.

Erkek adaylarda 1,67 metreden, kadın adaylarda 1,62 metreden daha kısa boylu olanlar hakkında “Astsubay Eğitim Merkezi Komutanlığı öğrenci adayı olamaz”. kararı verilir.

Screenshot 5

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum
  1. İsim Lazım Değil dedi ki:

    Bayanlarda boy Astsubaylıkta asgari 153 iken ne oldu da 162’ye çıkardılar mantıksız ayrıca saçma sapan bölümden alımlar oluyor diğer branşlardan kabul edilmiyor ironik. Artık üstte kimin dayısı varsa işine onun yarayacak bizim gibi düzgün insanlara değil. Bu ülkede hiçbir zaman adalet olmadı ama umarım Allahın adaleti er ya da geç yerini bulur.

  2. Mehmet dedi ki:

    Hayatımda 1,67den daha kısa subay ve astsubaylar polis memurları tanıdım. önümde kos koca 2cm engelim var. dayımız olsaydı aşmıştık engelimizi.

    1. Admin dedi ki:

      Şu an şartlar böyle kardesim

    2. Ali dedi ki:

      Ben 21 yaşındayım kilom 100 boy 183 girebilirmiyim cevapınız bekliyorum.

      1. Admin dedi ki:

        Boy kilo tablosu yukarıdaki gibidir

  3. SELİN dedi ki:

    kara harp okullarında 1.55 olan alınıyor astsubaylık içinde boy şartının düşürülmesini istiyoruz iki santim kısayız diye hayallerimizden vazgeçmek zorunda bırakılıyoruz yetkililere sesimizi nasıl daha iyi duyurabiliriz bizim de hayallerimiz var bizlerde vatan için canımızı seve seve veririz.

  4. Merve dedi ki:

    Aynrn katılıyorum.. Benim 158 ama basvuru yapcam genede

error: İçerik Korunmaktadır.