2020 PMYO Sınavları Ne Zaman? – 2020 PMYO Sınavı

2020 PMYO Sınavları Ne Zaman? – 2020 PMYO Sınavı
557
A+
A-

PMYO Adayları, bu yazımda sizlere 2020 PMYO Sınavları Ne Zaman? – 2020 PMYO Sınavı hakkında bilgiler vereceğim.

PMYO Yazılı Sınav Nedir?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Meslek Yüksek Okuluna öğrenci alımlarında artık yazılı sınav yapılmamaktadır. Yazılı sınav olarak başvuracak adayların TYT puanı dikkate alınır. Polis Akademisi Başkanlığı alım duyurusunda PMYO için belirli bir taban puan duyurusu yayınlar. Duyurudaki taban ve üstündeki adaylar PMYO alımlarına başvurabilir. Yazılı sınav olarak kabul edilen TYT ham puanın PMYO hesaplaması yapıldığında etkisi %25’dir.

2020 yılı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından henüz bir duyuru yayınlanmadı duyuru yayınlandığında sizleri buradan bilgilendireceğiz. 

PMYO Başvuru Aşaması Nasıl?

İnternet Üzerinden Ön Başvuru yapılır.  e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

Polis Akademisi tarafından yapılan ilana başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde bulunacaklardır. Polis Akademisi sitesinden yani sizlere evrakları teslim edeceğiniz yeri açıklayacaktır. Bir sonraki aşama olan Fiziki Yeterlilik Aşamasına alınır. Burada Polis Akademisi tarafından parkura katılır.

Bu aşamada ise yukarıdaki aşamaları başarı ile geçen adaylara Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir. Yani mülakata katılacaklardır.

Son Aşama: Polis Akademisi başarılı olanları kendi sitesinden açıklayacaktır.

2020 PMYO Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Nereye Yapılır?

PMYO Başvuru Aşamaları Neler? Başvuru – Ön Sağlık – Parkur – Mülakat 

2020 PMYO Yaş Şartı Ne Olacak ?

2020 PMYO Taban Puanı Ne Olacak?

PMYO Taban Puanları ve Aktif PMYO Sayısı Kaç?

PMYO Hakkında Her Şey Burada ?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.