Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur?

Bekçi Adayları bu yazım da sizlere Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur? Yazının sonunda sizlerle paylaştığım yazılara kesinlik göz atın arkadaşlar.

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur?
A+
A-

Bekçi Adayları bu yazım da sizlere Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur? Yazının sonunda sizlerle paylaştığım yazılara kesinlik göz atın arkadaşlar.

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur?

Sizlerden gelen soruları elimizden geldikçe cevaplamaya devam ediyoruz. Bu yazımda Mülakat komisyonu hakkında bilgiler vereceğim. Mülakat komisyonundaki üye sayısı ve rütbelerinin hepsi Bekçilik Sınav Giriş Yönetmeliğinde detaylı olarak bizlerle paylaşılmaktadır.

Sınav komisyonlarının oluşturulması

(1) Komisyonların görevleri ve çalışma esasları Bakanlıkça onaylanan talimatla belirlenir.

(2) Çarşı ve mahalle bekçisi alımında Bakan onayıyla oluşturulan aşağıdaki komisyonlar görev alır:

a) Müracaat kabul komisyonu: Biri en az emniyet müdürü düzeyinde, en az üç amir sınıfı personelden oluşur.

b) Ön sağlık kontrolü komisyonu: En az iki amir sınıfı personel ile bir doktordan oluşur.

c) Soru hazırlama komisyonu: En az emniyet müdürü rütbesindeki bir personel ve sınav konularına göre yeterli sayıda öğretim elemanından oluşur.

ç) Soru denetleme ve soru bankası oluşturma komisyonu: Üç rütbeli personel ve yeterli sayıda öğretim elemanından oluşur.

d) Soru basım komisyonu: İki rütbeli personel ve bir öğretim elemanından oluşur.

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur

e) Yazılı sınav komisyonu: Birisi en az emniyet müdürü rütbesinde olmak üzere üç amir sınıfı personel ile Bakanın belirleyeceği bir personelden oluşur. Bakan tarafından üyeler arasından biri başkan olarak belirlenir.

f) Yazılı sınav değerlendirme komisyonu: Üç rütbeli personel, iki öğretim elemanı, Bakanın belirleyeceği bir personel ile yeteri kadar memurdan oluşur. Bakan tarafından üyeler arasından biri başkan olarak belirlenir.

g) Fiziki yeterlilik sınav komisyonu: En az iki amir sınıfı personel ile Başkanlıkta görevli veya kurum dışından en az bir beden eğitimi öğretim elemanı/öğretmeninden ve Bakanın belirleyeceği bir personelden oluşur. Bakan tarafından üyeler arasından biri başkan olarak belirlenir.

ğ) Sözlü sınav komisyonu: Birisi en az emniyet müdürü rütbesinde olmak üzere üç amir sınıfı personel ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olan bir kişi ve Bakanın belirleyeceği bir personelden oluşur. Bakan tarafından üyeler arasından biri başkan olarak belirlenir.

h) Merkezi sınav komisyonu: Üç emniyet müdürü rütbesinde personel ile iki öğretim elemanı ve Bakanın belirleyeceği bir personelden oluşur. Bakan tarafından üyeler arasından biri başkan olarak belirlenir. Bu komisyon, sınav takvimi süresince yürütülecek iş ve işlemleri takip, koordine ve denetleme ile yetkilidir.

(3) Her komisyon için en fazla Başkanlık tarafından yirmi yardımcı personel görevlendirilebilir.

(4) Birinci fıkranın (c), (ç), (d) ve (f) bentlerinde belirtilen komisyonların Başkanlıkta, bunların dışındaki komisyonların ise her sınav merkezi için ayrı ayrı kurulması esas olmakla beraber, Bakanlıkça aday sayısı ve işlemlerin yoğunluğu dikkate alınarak sınav merkezlerinde her alanda birden fazla komisyon oluşturulabileceği gibi bir sınav merkezindeki komisyonun başka merkezlerde de görev almasına karar verilebilir.

(5) Sınav komisyonunun kararlarına itiraz edilemez.

(6) Yedek personel görevlendirilir.

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur

Bekçilik Mülakat Komisyonunu Kim Belirler ve Kimlerden Oluşur

Polis Akademisi Tarafından En Son Alımında Komisyonda Farklı Olan Kimdi?

Arkadaşlar daha önceki alım 23. Dönem POMEM alımında komisyon üyeleri değikliği ilk defa uygulandı adaylar mülakata girdiklerinde farklı kişi ile karşılaştı. Mülakata katılan o kişi ise Valilik bünyesindeki Vali Yardımcıları komisyona başkanlık etmeye başladı. Normalde birçok yerde vali yazar ama valilerin iş yoğunluğundan dolayı mülakatlara katılması oldukça zor oluyor. Valilerin kendilerine görevlerinde yardımcı olması amacıyla valilik bünyesinde Emniyetten Sorumlu Vali Yardımcıları oluyor. Genellikle mülakata bu vali yardımcısı görevlendiriliyor. Büyük şehirlerde vali yardımcıları yerine ilçe kaymakamları da görev alabiliyorlar.

Bekçilik alımları da Polis Akademisi tarafından yapıldığı için 2019 -1 ve 2019 – 2 alımlarında da komisyonda Vali Yardımcıları başkanlık edebilir.

Bekçilik Yazılı Sınavı Hangi İllerde Yapılacak?

Bekçilik Yazılı Sınav Kaynakları – Test – Konu Anlatım

Bekçilik Yazılı Sınava Nasıl Çalışmalıyım?

Bekçilik Yazılı Sınavı Dev Soru Arşivi – MEB Kaynakları

Bekçilik Ön Sağlık Aşaması Nasıl Oluyor ve Nelere Bakılıyor?

Bekçilik Evrak Teslim ve Ön Sağlıkta Yaşananlar – GÜNCELLENİYOR

Bekçi Yaş Sınırı ve Hesaplama

Bekçilik Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır?

Bayan Bekçi Alımı Ne Zaman Olacak?

Bekçi Nasıl Olunur? Bekçi Olma Şartları Neler?

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.