MSÜ Hava Harp Okulu Hakkında Her Şey

Harp Okulu Adayları için bu yazımızda sizlere MSÜ Hava Harp Okulu Hakkında Her Şey bilgisini vereceğiz. Kara Harp Okulu tarihçesi, başvuru şartları, okul hayatı vb. konular hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

MSÜ Hava Harp Okulu Hakkında Her Şey

Harp Okulu Adayları için bu yazımızda sizlere MSÜ Hava Harp Okulu Hakkında Her Şey  bilgisini vereceğiz. Kara Harp Okulu tarihçesi, başvuru şartları, okul hayatı vb. konular hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

MSÜ Hava Harp Okulu 

Türk Hava Kuvvetlerinin temel subay kaynağı Hava Harp Okulu İstanbul Yeşilyurt’ta bulunmaktadır.

Hava Harp Okulunda; Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi verilmektedir.

Hava Harp Okulu eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan Harbiyeliler lisans diplomasına sahip pilot adayı teğmenler olarak mezun olmaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor

Savaş Beden Eğitimi uygulamalarının amacı; Öğrencileri Temel Beden Eğitiminde kazandıkları yetenekler ile yüksek performanslı uçakların kullanılmasında ve muharebede karşılaşılacakları her türlü güçlüğü yenebilecek Fiziki Yeterlilik ve Uygun Kondisyon seviyesine ulaştırmak ve kendisine güvenini geliştirmek amacıyla planlı icra edilen Beden Eğitimi Faaliyetleri düzenlemektir. Hava Harbiyelilere sporu sevdirmek, tesis ve malzemeleri etkin olarak sunmak ve kullandırmak, gelişimlerine katkıda bulunmak ve teğmen rütbesiyle pilot adayı da olan mezunların sporu bir yaşam felsefesi olarak görmeleri, hayatları boyunca spor yapmaya devam etmeleri amaçlanmaktadır.

Hava Harp Okulunda, savaş pilotu olmak için eğitim alan hava Harbiyelilerin karşılaşabilecekleri fiziksel zorluklarla başa çıkabilmelerinin yanı sıra psikolojik olarak da “güçlü olmayı” sağlamaya çalışmakta, moral ve motivasyonlarının üst düzeyde olması için gayret sarf edilmektedir. Harbiyelilerin takım oyunlarında yer alması ve tim ruhuna dayalı sportif alanlarda da yetenek kazanması için imkan sağlanmaktadır ve Atış, Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Hava Pentatlon, Kickboks, Hentbol, Masa Tenisi, Oryantiring, Tenis, Voleybol, Yüzme ve Fitness branşlarında takımlar kurulmaktadır.

Sosyal Etkinlikler

Harbiyelilerin sosyal ve kültürel yönden gelişmeleri amacıyla birçok faaliyet icra edilmektedir. İstanbul bir kültür şehri olarak tiyatro, bale, opera, konser, festival gibi bir çok imkana sahiptir. Hafta içi ve hafta sonunda bu tür faaliyetler Harbiyeliler tarafından planlanır. İzinlerini HHO’da geçirmek isteyen Hava Harbiyeliler, okulun spor salonundan, tenis kortlarından, futbol sahalarından, diğer açık spor tesislerinden ve öğrenci gazinolarından faydalanabilmektedirler.

Ayrıca her yıl Mayıs ayında Genç Kartallar Şöleni düzenlenmekte ve bu şölen kapsamında Hava Harbiyeliler tiyatro, halk oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği gösterileri gerçekleştirmekte ve ünlü sanatçılar tarafından konser verilmesi sağlanmaktadır.

MSÜ Hava Harp Okulu

MSÜ Hava Harp Okulu

Öğrencilere Sağlanan İmkanlar

Hava harbiyelilerin her türlü temel ihtiyaçları HHO tarafından karşılanır. Yemek, giyim-kuşam, oda, ders kitapları, kırtasiye malzemeleri ve daha bir çok imkan Hava Harbiyelilere ücretsiz olarak sunulur. Hava Harbiyeliler HHO’na kabul edilmelerini takiben Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olurlar ve hayatları boyunca sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanırlar.

Sosyal İmkanlar

Mezuniyet sonrasında havacı subaylar orduevi, yaz ve kış kampları, lojman gibi sosyal imkanlara sahip olurlar.

Yurtiçi ve Yurtdışı Lisansüstü Öğrenimi

Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda havacı subaylar yurtiçi ve yurtdışındaki seçkin üniversitelerde ve Milli Savunma Üniversitesin bünyesindeki enstitülerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı nam ve hesabına lisansüstü eğitim alabilmektedirler.

Uçak ve Helikopter Pilotluğu

Hava Harp Okulu son sınıfta yapılan sağlık muayenelerini geçen ve mezuniyet sonrasındaki pilotaj eğitimini başarı ile tamamlayan teğmenler Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli üs ve birliklerinde jet/ nakliye uçağı ve helikopter pilotu olarak görev yaparlar.

Yurtdışı Görevleri

Mesleğinde başarıgöstermiş ve yabancı dil bilgisi yeterli olan havacı subaylar Hava Kuvvetleri Komutanlığının yurtdışındaki (Askeri ataşelik, NATO vb.) kadrolarında çalışma ve ülkemizi temsil etme imkanına kavuşmaktadır.

 KAYNAK: msu.edu.tr/

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 25 Yorum
  1. caner dedi ki:

    2023 kontenjanı kaç kişiydi ve sıralama bilgisi

error: İçerik Korunmaktadır.