Askerde Vurulan Aşılar Neler? Askerde Kaç Defa Aşı Yapılıyor?

Askerde Vurulan Aşılar Neler? Askerde Kaç Defa Aşı Yapılıyor?
A+
A-

Askerlik; herhangi bir ülkede belirli bir yaşa erişmiş olan vatandaşların zorunlu olarak, belirli bir süre boyunca orduda görev yapması veya belirli bir süre meslek olarak askerlik yapmasıdır. Vatani görev olarak değerlendirilen askerlik yaşı bazı faktörlere göre değişiklik gösterir ancak bir taban yaşı mevcuttur. Askerlik yaşı hesaplama konusu bu nedenle her dönem gündemini korumaktadır. Askere gidilecek en erken ve en geç yaş da merak edilen konular arasındadır.

Askerde Vurulan Aşılar Neler?

Askerde aşı yapılması oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek için askere giden her birey için mutlaka zorunlu bir takım aşılar yapılmaktadır. Bu aşıların yapılmasında sebep bağışıklık sistemleri güçlenmektedir. Bu yüzden askerde vurulan 3 adet temel aşı vardır. Bu üç aşının birisi tetanoz aşısıdır. İkinci aşı ise menenjit aşısı olarak bilinir. Üçüncü ve son aşı ise kızamık aşısıdır.

Askerlik Yaşı Hesaplama

Askerlik yaşı, nüfusa kayıtlı olunan yaşa göre belirlenmektedir. 20 yaşına giren tüm erkek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları askerlik yapmaya mecburdur. 7179 Sayılı Askeralma Kanunu’nun 3. Maddesinde askere gitme yaşı açık bir şekilde belirtilmiştir.

Erkek bir vatandaş 20 yaşına girdiği yılın Ocak ayının ilk gününden itibaren askerlik görevini yerine getirmelidir. 20 yaşına giren her erkek Türk vatandaşının askerlik yoklaması, muayene ve sevk işlemleri başlar ve celp dönemleri açıklanır.

Askere En Erken ve En Geç Kaç Yaşında Gidilir?

Bir erkeğin askere gidebileceği en erken yaş 20’dir.

Öğrenciliğe devam eden liseliler için 22 yaş sınırı,

Meslek liseliler için 25 yaş,

Yüksekokul için 28 yaş,

Lisans için 28 yaş,

Lisansüstü için 28 yaş,

Doktora için 35 yaş sınırı vardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.