Bekçi Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

Bekçi Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır?

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere Bekçi Alımlarında Hepatit Derecesi Kaç Olmalıdır? olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

Çölyak Hastalığı Bekçi Olmaya Engel Mi?

Bekçi alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Bekçi adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Hepatit  ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Bekçi Alımlarında Hepatit Derecesi

a) (Değişik:RG-27/5/2018-30433) HBs antijeni (+) pozitif olanlar veya HBV DNA’sı (+) pozitif olanlar öğrenciliğe kabul edilmez, ancak sağlık kurulu raporu ile inaktif hepatit B enfeksiyonu olduğu belirlenenler öğrenciliğe kabul edilir. İnaktif hepatit B enfeksiyonu kararı aşağıdaki şekilde verilir;

1- İlaç tedavisi ile regüle edilebilen durumlarda inaktif hepatit B enfeksiyonu kararı verilemez.

2- Anlık ölçülen HBV DNA sonucu ile inaktif hepatit B enfeksiyonu kararı verilemez.

3- HBsAg pozitif olanlarda inaktif hepatit B enfeksiyonu kararı verilebilmesi için kişinin en az 6 ay süreyle takip edilmesi, bu takiplerde;

– HBV DNA’nın 2000 IU/ml’nin altında saptanması, (Altı aylık süre içerisinde en az 3 ay ara ile en az iki kere HBV DNA’nın ölçülmesi ve bu ölçümlerde HBV DNA’nın 2000 IU/ml’nin altında saptanması koşulu aranır)

– ALT düzeyinin normal olması (Altı aylık süre içerisinde en az 3 ay ara ile en az iki kere ALT’nin ölçülmesi ve bu ölçümlerde ALT’nin normal düzeylerde saptanması koşulu aranır)

– Karar verme anında yapılacak olan karaciğer biyopsisinde (İshak skorlamasına göre) fibrozis evresinin F0 veya F1 saptanması gerekmektedir.

4- HBs Ag (+) bulunduğu anda, bu madde hükümlerini karşılayacak şekilde en az 6 aylık sağlık özgeçmişini gösteren sağlık raporlarının bulunması durumunda, mevcut enfeksiyonun inaktif hepatit B enfeksiyonu olduğuna dair karar verilebilir.

5- HBs Ag (+) bulunduğu anda, kişinin en az 6 aylık sağlık özgeçmişini gösteren sağlık raporlarının bulunmaması durumunda o anki giriş raporu “öğrenci olamaz” kararı ile sonuçlandırılır,

a) Hepatobilier sistemde fonksiyon bozukluğu yapmamış, total bilirubin düzeyi <%3mg olan gilbert sendromlu olgular sağlam kabul edilir.

b) Karaciğer enzimlerinde bozukluk yapmamış, serolojisi negatif, grade 1-2 hepatosteatoz sağlam kabul edilir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Mahmut dedi ki:

    2019-1 dönem başvuru yaptım. Hepatit b taşıcıyım ve tahlillerimi ocağın ilk haftası ve nisanın ilk haftası yaptırdım alt ve ast değerleri normal HBV-DNA düşük çıktı (75-150). Sorum şu sonuçlar açıklanana kadar arada çok zaman geçicek yukarıdaki yazdığım tarihteki raporum sıkıntı olurmu sonuçta sınavların tarihleri belli değil ayarlama yapmak çok zor

  2. Mahmut doğan dedi ki:

    2019 1 dönem başvuru yaptım hepatit b taşıcıyım ve tahlillerimi ocağın ilk haftası ve nisanın ilk haftası yaptırdım alt ve ast değerleri normal HBV-DNA 2000 ml den düşük çıktı sorum şu asıl olarak kazanırsam yukarıdaki yaptırdığım tarihteki raporum kabul edilir mi teşekkürler doktorum yıl içinde yaptığın tahlil yeterli demişti ve daha tahlile gerek duymadı egm sağlık şartlarında durum nasıl

    1. Admin dedi ki:

      genel sağlıkta inceleme ile belli olur

error: İçerik Korunmaktadır.