Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur? Çevik Kuvvet Hakkında Her Şey

Çevik Kuvvet Polisi Adayları, bu yazımda sizlere Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur? Çevik Kuvvet Hakkında Her Şey hakkında bilgiler vereceğim.

Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur? Çevik Kuvvet Hakkında Her Şey

Çevik Kuvvet Polisi Adayları, bu yazımda sizlere Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur? Çevik Kuvvet Hakkında Her Şey hakkında bilgiler vereceğim. Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur

Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur?

Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri ilk olarak Adana, İstanbul, Ankara, Zonguldak ve İzmir’de kuruldu. 1983 yılında ise bu illerdeki birimler Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerine dönüştürüldü.

Çevik Kuvvet Nerede Görev Yapar?

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüz kanunlar çerçevesinde yapılan toplantı, gösteri ve yürüyüşlerde düzeni sağlaması, her türlü basın açıklaması, miting, açık-kapalı yer toplantıları, duruşma, yıkım, sportif faaliyetlerde katılımcıların korunması ve gerektiğinde toplumsal olaylara müdahale etmesi amacıyla Emniyet Teşkilatı bünyesinde oluşturulan özel bir polis birimidir.

Çevik Kuvvet Teçhizatları Neler?

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü diğer polis birimlerinden farklı olarak görev yaptığından dolayı teçhizatları da değişiklik göstermektedir. İfa edilen görevlerin durumuna göre Çevik Kuvvet Birimleri kask, kalkan, robocop, cop, fn 303 savunma tüfeği, göz yaşartıcı gazlar ve gaz maskelerini kullanmaya yetkilidir. Ayrıca toplumsal olaylarda olayın mahiyetine göre TOMA (toplumsal olaylara müdahale aracı) Panzer ve Shortland zırhlı araçları kullanılmaktadır.

Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur

Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur? Çevik Kuvvet Hakkında Her Şey

Çevik Kuvvet İçinde Birimler Neler?

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüz Birlik Amirlikleri, Özel Tim Birlik Amirliği, Atlı Polis Grup Amirliği ve Kem Kısım Amirliği olarak hizmet vermektedir. Birliklerimiz; Eğitim Birliği, Nöbet Birliği, İzinli Birlik, Destek Birliği ve Gece Birliği olacak şekilde çalışma döngüsünü tamamlar.

Çevik Kuvvet Nasıl Olunur?

Çevik Kuvvet olmak için en önemli şart ise Polis olmanız gereklidir. Çevik Kuvvet biriminde çalışan personel polis okullarından mezun olmuş yeni memurlardır. Yani polis okulundan mezun olduktan sonra atandığınız ilinde Çevik Kuvvette çalışma olasılığınız %95 oluyor. İlk ataması çevik kuvvet birimene yapılan adaylara Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi verilmektedir. 45 yaşından küçük adaylar Çevik Kuvvette çalıştırılır. Ayrıca Çevik Kuvvet bünyesinde polis okulundaki gibi devamlı müdahale eğitimleri ve gaz eğitimleri verilmektedir. Kısacası yoruldum diye bir kelime kullanılmayan bir birimdir.

Çevik Kuvvet Görev ve Yetkileri

  • Kanuna uygun toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin  düzenini ve  güvenliğini sağlamak, Kamu düzenini bozabilecek nitelikteki toplumsal hareketlerin meydana  gelmesi muhtemel yerlerde önleyici tedbirler almak,  Grev ve lokavt sırasında iş yerlerinin tahribe uğramasının veya işgalinin önüne  geçmek, bu yerlerde devriye hizmetleri yürütmek,  Kanuna aykırı sokak ve meydan hareketlerini önlemek,
  • Toplumsal olayda, grev ve lokavtlar ile kanuna aykırı sokak ve meydan hareketlerinde toplumun ve kişilerin maddi ve manevi varlıklarını tecavüzden korumak,
  • Diğer polis kuvvetlerinin yetersizliği halinde, her türlü tören ve gösterilerde  gerekli güvenlik önlemlerini almak ve düzeni sağlamak,
  • Kanuna aykırı olayları gerekirse zor kullanarak etkisiz hale getirmek ile  görevlidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 54 Yorum
  1. Ercan dedi ki:

    Yaşlanan çevik kuvvet polislerine ne oluyor (40 yaş üstü)

    1. Admin dedi ki:

      Çevik Kuvvette çalıştıktan sonra normal şubelere geçiş oluyor.

  2. ilker dedi ki:

    admin besyo mezunu olduktan sonra çevik kuvvet olamıyormuyuz

    1. Admin dedi ki:

      Olabilirsin kardeşim

  3. mert dedi ki:

    Meraba lise mezunuyim cevvik kuvvet polisi olabilirmiyiz 2019 da alimi varmi tedayli bilgi alabilirmiyim acaba

    1. Admin dedi ki:

      PMYO okuyarak olabilirsin kardeşim

  4. Fatma Gül dedi ki:

    Ben polis olmak istiyorum ilk önce polis okuluna gitmek istiyorum bitirince mülakat sınavı oluyormuş ve kazanamazsan mezun olmuyormussun yani polis olamiyormusuz bu bilgi doğru mu

    1. Admin dedi ki:

      Evet eğitim sonu yani yıl sonu sınavı oluyor. Mülakat tarzında bir şeydir. Sitemizde bulunla ilgili detaylı yazı bulunmaktadır.

  5. Gülseren dedi ki:

    Merhaba önlisans mezunuyum.2018 kpssden 62 puan aldım.91 doğumluyum ve 1.76 boyundayım.Başvuru yapsam, polislikte herhangi bir birime yerleşebilir miyim?

    1. Admin dedi ki:

      Önlisans alımları pomem olarak alınıyor. POMEM için önlisans kpss puanı 70 oluyor ancak yeni alımda ne olur belli değil.

  6. Erdinç dedi ki:

    Selamun aleyküm ben ön lisans mezunuyum KPSS ye girmedim 2019 alımlarında polis olma şansım varmı?

    1. Admin dedi ki:

      KPSS ile alım oluyor kardeşim TYT ile PMYO alımlarına başvurabilirsin

  7. Merve dedi ki:

    Cevik kuvvet polisi olmak için başvuru yaptığında mı formu doldururken yaziyoruz yoksa sonra mulakatlari bitirdikten sonrami birim seciyoruz

  8. Doberman dedi ki:

    Sonsuza kadar cevik kuvvet polisi olabiliyomuyuz

    1. Admin dedi ki:

      Hayır olamazsın

  9. Sinem dedi ki:

    Ben on lisans mezunuyum nas olabilirim. Bilgi verebilirmisimiz

    1. Admin dedi ki:

      Önlisans kpssden en az70 alman gerekiyor pomem alımına başvurarak olabilirsin

  10. GİZEM dedi ki:

    merhaba ben 8.sınıf öğrenciyisim kızları alıyolarmı

    1. Admin dedi ki:

      Alınıyor liseden sonra

error: İçerik Korunmaktadır.