Egzama Tedavisi Aspirin Etkili Mi?

Egzama Tedavisi Aspirin Etkili Mi?
A+
A-

Egzama Tedavisi Aspirin yöntemi en çok merak edilen tedavi şekli olarak karşımıza çıkıyor. Seboreik Dermatit halk arasında daha fazla kullanılan ismi ile egzama kişinin gündelik yaşamını etkileyen ve kozmetik bir dorun olarak görülen fizyolojik bir değişimdir.

Cilt hastalıkları kadın ve erkek ayırt etmeden hemen herkesin psikolojisini etkilemektedir. Yaşam stresi, iş yoğunluğu, çevresel faktörler, kişinin bağışıklık sisteminin, genetiğinin ve cilt tipinin egzamaya yatkın olması sonucu oluşan Seboreik Dermatit’e aspirin tedavisi etkili olur mu? konusu yazımızın devamını oluşturuyor.

Egzama Nedir?

Egzama deride oluşan ve etkisini iltihap ile gösteren, kızarıklık ve kaşıntıya sebep veren bir çeşit deri hastalığıdır. Egzama kalıtsal olarak ortaya çıkabildiği gibi, strese veya alerjiye bağlı olarak da belirti gösterebilir. Bunun yanı sıra yanlış soğuk algınlığı ilaçlarının kullanımı da egzamayı tetikleyebilir. Temelde ise egzama bağışıklık sistemi zayıflığı sebebiyle ortaya çıkan ve tedavisi bulunmayan bir rahatsızlıktır. Egzama bağışıklık sistemi bozukluğu, stres ve alerji kaynaklı bir rahatsızlık olsa da bazı durumlarda önemsenmeyebiliyor.

Seboreik Dermatit en yaygın egzama türüdür. Toplumda çok fazla Seboreik egzama şikayeti ile doktora başvuran kadın ve erkekler bulunmaktadır. Bu rahatsızlık 30-50 yaş bandındaki erkek ve kadınlarda yaygındır. Gözle görülür bir rahatsızlık olan egzama, yakınınızda olan insanları bulaşır kaygısıyla uzaklaştırmaktadır. Fakat sanılanın aksine egzama bulaşıcı değildir.

Seboreik Egzama, alkol kullanan kişilerde, yoğun iş stresi altında çalışan kişilerde veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde yaygın olarak görülür. Seboreik Egzama, Saç diplerinde, kulak içi ve kulak arkasında, burun soluk kıvrımlarında, kaş diplerinde, çenede, göğüste yaygın olarak görülür. Kızarıklık olarak başlayan Seboreik Egzama iltihaplanır ve kuruyarak pul pul deri döküntüsü şeklinde dökülür. Bu döngü bir süre sonra tekrar etmektedir.

Egzama Tedavisi Aspirin ile Yapılabilir

Egzama bütün çeşitlerinde iltihap belirtisi göstermektedir. Aspirin ise söğüt ağacından yapılan hem bir ağrı kesici hem de iltihap sökücüdür. Aspirin ile egzama tedavisi saç bakımında ve temizlikte de kullanılmaktadır. Saç diplerinde oluşan egzamanın etkilerini azaltır ve rahatlama sağlar.

Sivilceyi önleyici etkisi vardır. Bunun yanı sıra saçlarda kepeklenmeyi de önleyicidir. Bütün olarak düşünüldüğünde egzama tedavisi Aspirin yöntemi ile iltihap, kepeklenme, saç bakımı ve temizliği sağlanabildiği söylenebilir. Düzenli olarak kullanımda egzama tedavisi aspirin ile yapılabilir ve bu tedavi rahatsızlığınızın etkilerini azaltacaktır.

Kimyasal veya bitkisel ilaçların hiçbiri egzama etkisini tamamen geçirmemektedir. Egzama stres ve alerji ağırlıklı ortaya çıkan bir rahatsızlık olması sebebiyle, mümkün ise sakin ve huzurlu olabileceğiniz yerlerde yaşamayı tercih etmelisiniz.

Aspirin ile Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bir bardak içerisine 9-10 tane aspirin atın ve erimesini bekleyin. Daha sonra karıştırarak bir pamuk yardımıyla egzamalı bölgeye sürün. Aspirin ile egzama tedavisine katkı sağlanabilir.

Bir diğer aspirin tarifi de 45 ila 50 gram vazelinin içine ezilmiş 5 gram aspirin karıştırılır. Egzamalı bölgeye sürülür. Bu yöntem de egzamanın etkilerinin rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Her ne kadar Aspirin tek başına hastalığın etkilerinin önemli ölçüde azalmasına ya da tamamen ortadan kaldırılmasına etki etmese de, rahatsızlığın semptomlarının azaltılması ve ilerleyişinin engellenmesi aşamasında başarılı ilaçlar arasında yer almaktadır. Genel anlamda önemli bir yan etkisi bulunmayan ve günlük yaşantı da kullanılan hap, aşırı kullanımlardan kaçınılarak kullanılmalıdır.

Önerilen İçerik: Egzama tedavisinde Aspirin etkili mi? Sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızdan sonra, Egzamanın yaşam kalitesine etkileri nelerdir? Başlıklı yazımızı okuyarak rahatsızlığın yaşam kalitesine ne kadar olumsuz etkili olduğu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.