Epilepsi Nedir? Bekçilikte Epilepsi Engel Mi?

Epilepsi Nedir? Bekçilikte Epilepsi Engel Mi?
A+
A-

Bekçi Adayları bu yazımda sizlere Epilepsi Nedir? Bekçilikte Epilepsi Engel Mi? sorusunu sağlık raporu işlemlerinde geçerli olan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden yola çıkarak açıklayacağım.

Bekçilikte Epilepsi Engel Mi?

Bekçi alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Bekçi adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Epilepsi ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

Epilepsi Nedir?

Halk arasında “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, beyin fonksiyonlarındaki kısa süreli bozukluk olarak tanımlanır ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkar. Epilepsi, dünya nüfusunun yaklaşık %1’ini etkileyen bir hastalıktır. Hastalık, erkek ve kadınlarda ırk ayrımı olmaksızın eşit olarak görülmektedir. Hemen her yaşta görülebilen epilepsi, uzun süreli tedavi ve izlem gerektiren bir hastalık olup daha sıklıkla gençleri ve yaşlıları etkiler. Epilepsi hastaları, beyindeki anormal elektriksel aktivite sonucu epileptik nöbet geçirmeye daha yatkındırlar. Farklı nöbet tipleriyle değişmekle berabekr bazı epilepsi nöbet tipleri belli bir süre devam ederek tamamen kaybolurken, bazıları ise hayat boyu devam etmektedir.

29 Eylül 2019 Tarihinde Yapılan Değişikli Güncelleme Yapılmıştır. Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Epilepsi  Yönetmelikteki Madde:

Epilepsi Maddeleri B Diliminde Yer Almaktadır. Öğrenci Alımında Geçerli Olan Dilim İse A Dilimidir.

Epilepsiler dışında kalan, sinir sisteminin hafif derecedeki paroksismal hastalıkları.

Fizik muayene ve nörolojik muayenesi normal olan, kranial MR bulguları normal olan, EEG’si normal olan ve en az iki yıldır nöbet geçirmeyen, antiepileptik ilaç kullanan veya kullanmayan, daha önce epilepsi tanısı almış olgular.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum
  1. Levent akıcı dedi ki:

    Rahat 4 yıla yakındır nöbetim yok bütün tetkikler iyi düzeyde çıkıyor ilaç kullanım devam ediyor ve dozunu sürekli düşürüyor lar bu syadee pek Bn bekçi olarak katılabilir miyim teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      Yönetmelik yukarıdaki gibidir

  2. Hekim dedi ki:

    İlaç kullanımı mevcut ama herhangi bir nöbet vs yok yapılan tahlil ve tetkikler filmler mr hepsi gayet temiz ve iyi çıkmakta bunlar engel mi bekçi alımlarında sağlık raporu süreç nasıl başlıyor

    1. Admin dedi ki:

      ilaç kullanımı varsa ona muayene aşamasında karar veriliyor inceleme sonucu

      1. Yunusemre dedi ki:

        Teshis 12/C DİYOR HASTLİK İÇİN BEKCİ OLUNMUYOR YANİ

        1. polisadmin dedi ki:

          bekçi alımlarında a bendi dikkate alınıyor

  3. Bek dedi ki:

    6 senedir nöbet yok. 6 senedir ilaç yok. Engel midir?

    1. polisadmin dedi ki:

      sağlık şartı yukarıdaki gibidir

  4. Nihat dedi ki:

    Lisede birkez bayıldım doktora gittim biz en kötüsünü düşünelim önlem alalım dedi ve bana 2 yıl epilepsi ilacı verdi ve kesti hiçbir baygınlık veya rahatsızlığın yok 2015 ten itibaren ilaçta kullanmıyorum askerlik hizmetimide 12 ay yedek astsubay olarak yaptım 2021 yılında bu durum beni erkilermi astsubaylıktan tercih yüzünden elendim fakat sağlık heyeti raporunuda aldım hatta doktora durumu anlattım bana sorun yok dedi teşekkürler

error: İçerik Korunmaktadır.