Hemşire Nedir? Hemşire Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler?

Hemşire Adayları, bu yazımızda sizlere Hemşire Nedir? Hemşire Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? hakkında bilgiler vereceğiz.

Hemşire Nedir? Hemşire Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler?
A+
A-

Hemşire Adayları, bu yazımızda sizlere Hemşire Nedir? Hemşire Nasıl Olunur? Çalışma Alanları Neler? hakkında bilgiler vereceğiz.

Hemşire Nedir?

Hemşire; kişileri hastalıklardan korunma konusunda bilgilendiren, onların ruh ve beden sağlığı konusunda hekimin verdiği tedaviyi uygulayan, hastanın bakımını uygulayan ve hastanın sağlığının devamlılığını sağlamaya yardımcı olan kişidir.

Hemşire Nasıl Olunur?

Hemşire olmak için diğer bölümler de olduğu gibi bu bölümde de bir lisans programından mezun olmak gerekir. 2015 yılına kadar sağlık meslek liselerinde okuyup hemşire olmak gibi bir imkan varken artık o imkan da ortadan kaldırılmıştır. 2016 yılından itibarense sağlık meslek liselerinden mezun olan kişiler “hemşire yardımcısı” unvanı almaya başlamışlardır. Günümüz de hemşire mesleği oldukça gözde bir meslektir. Sebebi ise yıllardır hemşire açığının bir türlü kapanmamış olması ve ülkemiz de her geçen gün açılmaya devam eden şehir hastaneleridir. Hemşire açığının bu kadar fazla olmasında en büyük alanlardan biri de çalışma alanlarının çok geniş olmasıdır. Hemşire olmak için mesleğinizi sevmeniz çok önemlidir.

Çünkü siz bu meslekte insanların iyileşmesi ve sağlığına kavuşması için onlara yardımcı olacaksınız. Bu mesleği sevmeden yapmanız hem size hem de sizin yardımınıza ihtiyacı olan kişilerin arasında olumsuz bir iletişime sebep olacaktır. Hemşire olmayan isteyen kişiler öncelikle doğru ve hızlı karar verebilmeliler, daha sonrasında ise şefkatli ve aynı zamanda soğukkanlı olmaları, sorumluluk duygusu yüksek, tedbirli ve insanlarla iyi ilişkiler kurabilen kişiler olmalılardır.

Gelelim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra devlet memuru olmaları için yapılması gerekenlere. ÖSYM’nin hazırlamış olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan kendi alanında yüksek bir puan almaya. Bu sınav diğer lisans programlarında olduğu gibi hemşireler içinde yılda bir yapılmaktadır. Bu sınavda gösterdiğiniz başarıyla devlet memuru olma imkanına sahip olursunuz. Hemşirelik bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans okuyarak doktora yapıp daha da yükselebilirsiniz.

Çalışma Alanları Neler?

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Hemşirelik bölümü kazanan herkesin çalışma alanı olarak seçtiği ilk yer devlet hastaneleridir. Onun dışında; özel hastaneler, sağlık ocakları, dispanserler, diyaliz merkezleri, işitme merkezleri, tıp merkezleri, huzurevleri, özel bakım merkezleri, sağlık kabinleri, tıp fakülteleri ve revirler de çalışmaları mümkündür.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.