Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Güncel Bilgiler Test -4

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Güncel Bilgiler Test -4
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Halk arasında ‘’Kırmızı Periler Diyarı’’ olarak adlandırılan ‘’Narman Peribacaları’’ hangi ilimizde yer almaktadır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüs danışma hattı aşağıdakilerden hangisidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
‘’Karadeniz’in Zeugması’’ olarak adlandırılan 2020 yılında ören yerine dönüştürülecek olan ‘’Hadrianaupolis Antik Kenti’’ hangi ilimizde yer almaktadır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak adlandırılan ‘’Valla Kanyonu’’ aşağıdaki illerimizin hangisinde yer almaktadır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

13 Nisan 1919 yılında, ‘’Yamanlar’’ oyununda ‘’Emel’’ rolü ile ilk kez sahneye çıkan ilk Türk Müslüman kadın oyuncu aşağıdakilerden hangisidir?





6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şubat 2020 tarihinde 92. Oscar Ödülleri’nde ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak ‘’En İyi Film’’ ödülünü kazanan film aşağıdakilerden hangisidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
‘’İnce Memed’’ adlı eseri ile tanınan Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen ilk Türk yazarımız aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ocak 2020 tarihinde hayatını kaybeden ‘’Toprak Dede’’ olarak da bilinen TEMA Vakfı kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mart 2020 tarihinde dünyaca ünlü oyuncak markası olan Barbie tarafından Türkiye’den rol model olarak seçilen milli yüzücümüz aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
COVİD-19 adıyla bilinen ‘’Corona Virüsü’’ Aralık 2019 tarihinde aşağıdaki ülkelerin hangisinde ortaya çıkmıştır?

Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma kategorisinde Komiser Yardımcılığı – Misyon Koruma Güncel Bilgiler – Genel Kültür Test -4 hazırlayarak sizlerle paylaşıyoruz.

Polislik Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!