Muhtar Nedir? Muhtar Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?

Muhtar Adayları, bu yazımızda sizlere Muhtar Nedir? Muhtar Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar? hakkında bilgiler vereceğiz.

Muhtar Nedir? Muhtar Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?
A+
A-

Muhtar Adayları, bu yazımızda sizlere Muhtar Nedir? Muhtar Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar? hakkında bilgiler vereceğiz.

Muhtar Nasıl Olunur?

Muhtar maaşları ne kadar? 2019 muhtar maaşları ne kadar? Muhtar nasıl olunur? Muhtar adayı nasıl olurum? Kimler muhtar adayı olabilir? Muhtar adayı olabilmek için başvuru şartları nelerdir? Bugünkü makalemizde bu sorularınıza cevap vereceğiz.

Muhtarlar köy halkı veya mahalledeki seçmenler tarafından seçilmektedir. 5 yılda bir yapılmaktadır. Siyasi partilerden bağımsız olarak muhtar adayı olunur. Oylama gizli oy kullanımı usulü ile yapılır. Devletin her kademesinde olduğu gibi muhtar adayı olmak için de bazı şartlar vardır. Aksi takdirde kriterlere uyulmadığı halde yasal olarak ceza almanıza neden olabilir.  İşte muhtar adayı olabilmek için gerekli şartlar nelerdir. Aday olacağınız köy veya mahalle için tanınmış kişi olmak önceliktir. Ne kadar çok kişiye hitap ederseniz oylarınız o oranda artacaktır. Bir başka önemli faktör ise azalardır. Azalarında tanınmış ve iyi yönleriyle tanınan insanlar olması da oy bakımından önemli bir faktördür. Yapılacak projelerin ayrıntılı bir şekilde anlatılması ve yeni projelerin detaylı anlatılması ve el broşürü ile dağıtılması önemli faktörlerden biridir.

Muhtar Olmak İçin Geçerli Şartlar Nelerdir?

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Adaylığını koyduğu mahallede ikamet ediyor olmak,
  • 25 yaşını doldurmuş olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak,

Hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kâğıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle veya ağır hapis cezasıyla hükümlü veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

Muhtar Maaşı Ne Kadar?

Muhtar maaşları veya ödeneklerinin ne kadar olacağı ve nasıl ödeneceği 2108 sayılı “Muhtar Ödenek Ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenlenmiştir. Kanun, köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına 14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ödenek verilmesine hükmedilmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.