Polislik Ortopedi – Travmatoloji Sağlık Şartları – Yeni Sağlık Yönetmeliği

Polislik Ortopedi – Travmatoloji Sağlık Şartları – Yeni Sağlık Yönetmeliği
A+
A-

Polis Adayları, bu yazımda sizlere Polislik Ortopedi – Travmatoloji Sağlık Şartları hakkında bilgiler vereceğim. POMEM , PMYO, PAEM, PÖH alımlarında geçerli olan Sağlık Şartlar geçerlidir.

Polislik Ortopedi – Travmatoloji Sağlık Şartları

Polis alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Polis adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Polislik Ortopedi – Travmatoloji Sağlık Şartları  ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

A Dilimi

Ortopedi ve travmatoloji yönünden sağlam olacaktır.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyrini ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir.

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi gereği aday mevcut sağlık durumu ile değerlendirilir.

(1) Ortopedik yönden;

a),Konservatif metotla veya operasyonla tedavi edilip tam şifa bulmuş, patolojik  olmayan, sekelsiz iyileşmiş eklem dışı kırıklar sağlam kabul edilir.

b),Tanısal amaçla yapılan, herhangi bir cerrahi müdahale yapılmadığı kanıtlanan artroskopik girişimler sağlam kabul edilir.

c),Anatomik ve fonksiyonel bütünlüğü bozmayan, komplikasyonsuz, 2cm’den (2cm dahil) küçük olan, yumuşak dokuların içindeki (eklem hariç) yabancı cisimler sağlam kabul edilir.

ç),Dokuların içindeki yabancı cisimlerin, anatomik ve fonksiyonel bütünlüğü bozmayacak şekilde, başarılı cerrahi ile çıkarılmış halleri sağlam kabul edilir.

d) Polidaktili, sindaktili için yapılan, anatomik ve fonksiyonel bozukluk yapmayacak, eşgal belirtmeyecek, başarılı cerrahi girişimler sağlam kabul edilir.

e) Fonksiyonel kısıtlılık yapmayan, klinik belirti vermeyen, sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta, tek veya çift taraflı sakralizasyon, tek vertebrada lumbalizasyon sağlam kabul edilir.

f) 0-10 derece arası (10 derece dahil) skolyoz sağlam kabul edilir.

g) Flexible pes planus sağlam kabul edilir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Sude dedi ki:

    El parmaklarımda şekil bozukluğu vardı amelıyat oldum düzeldi cisim yerleştirilmedi polisliğe engel midir

  2. Hamza dedi ki:

    Selamın aleyküm benim küçükken sol işaret parmağım 2 bükülme yerinde azcik bıçakla kesildi ve sol işaret parmağımı 2 bölgeden bukemiyorum ama his kaybı felan bişey yok polisliğe engelmidir her hangi bi ameliyatta yok

error: İçerik Korunmaktadır.