Antidepresan Bekçiliğe Engel Mi? – Bekçi Olmaya Engel Mi?

Antidepresan Bekçiliğe Engel Mi? – Bekçi Olmaya Engel Mi?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere Antidepresan Bekçiliğe Engel Mi? – Bekçi Olmaya Engel Mi?olduğu hakkında bilgiler vereceğim.

Antidepresan Nedir?

Antidepresan, depresyon ya da distimi gibi rahatsızlıkları dindirmek için kullanılan psikiyatrik ilaç, besin maddeleri veya bitkisel maddeler için kullanılan terimdir. Monoamin oksidaz inhibitörü, trisiklik antidepresan ve seçici serotonin geri alım inhibitörü türü ilaç grupları antidepresan ilaç gruplarıdır.

Antidepresan Bekçiliğe Engel Mi? – Bekçi Olmaya Engel Mi?

Polis ve Bekçi alımlarında sağlık raporu aşaması Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Polisliği ve Bekçiliği kazandığında adaya sağlık raporu aldırılır bu sağlık raporu aşamasında psikiyatri bölümünde adayın son iki yıl içerisinde muayene olup olmadığına ve ilaç kullanıp kullanmadığına bakılıyor. Daha önce bir psikiyatri geçmişi varsa adaydan epikriz raporu getirmesi istenilir bunun sebebi adayın daha önce hangi psikiyatri alanında nasıl bir tedavi gördüğü hangi ilaçları kullandığını kontrol etmektir. Yani kesin sonuç doktor muayenesi sonucu belli olmaktadır.  Sağlık Yönetmeliği aşağıdaki gibidir:

Ruh sağlığı ve hastalıkları yönünden;

a) Ruhsal yönden sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi, hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları ve kişilik bozukluğu olmayacaktır, bulunması durumunda öğrenciliğe engeldir. Son iki yılın semptomsuz ve tedavisiz geçirilmesi psikiyatrik yönden sağlam kabul edilir. Fakat C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir.

b) Geçmiş muayene ve tedavi ayrıntıları ile geçmiş ilaç kayıtlarını gösteren sistemler üzerinden, kişilerin son iki yıl içerisinde psikiyatrik yönden muayene olduklarına veya psikotrop ilaç kullandıklarına dair kayıtları görüldüğünde;

1) Psikotrop ilacın reçete edildiği ilgili sağlık hizmeti sunucusundan, bahse konu tarihte kişiye psikotrop ilaç reçete edilmesine neden olan muayene ayrıntılarını, tüm klinik bulguları ve diğer ayrıntıları açıklayan bir epikriz raporu getirmesi istenir ve bahse konu psikotrop ilacın hangi sebeple reçete edildiği anlaşılmaya çalışılır. Bu epikriz raporunu kişi kendisi temin ederek getirir.

2) Epikriz raporu görülmesi halinde; psikotrop ilacın reçete edildiği tarihte, kişinin, psikiyatrik tanı kriterlerini karşılayacak düzeyde psikopatolojisinin olup olmadığına, bahse konu psikotrop ilacın psikiyatrik tanı haricindeki diğer branş muayenelerindeki patolojik sürece destek olması amacıyla yazılıp yazılmadığına karar verilir.

Bahse konu psikotrop ilacın, psikiyatrik tanı ve tedavi amacıyla yazılmadığına, epikriz raporundaki klinik durumun kısa süreli semptomlarla seyreden ancak psikiyatrik hastalık sınıflaması içinde yer almayan bir klinik durum olduğuna veya tanı kriterlerini doldurmayan geçici bir klinik durum olduğuna karar verilmesi halinde kişi hakkında öğrenci olur kararı verilebilir. (C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir) Son iki yıl içerisinde psikiyatrik tanısı olduğu anlaşılanlara öğrenci olamaz kararı verilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.