Platin Bekçi Olmaya Engel Mi?

Platin Bekçi Olmaya Engel Mi?
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere Platin Bekçi Olmaya Engel Mi? hakkında bilgiler vereceğim.

Platin Bekçi Olmaya Engel Mi?

Bekçi alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Bekçi adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Plak – Vida   ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

Bu bölümde ifade edilmemiş tanılarda, kişinin muayenesini yapan ilgili uzman doktor ve sağlık kurulu doktorları, hastalığın seyri ve derinliğini dikkate alarak, bu Yönetmeliğin 21 nci maddesine göre uygun olan dilim için karar verir. B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir.

29 Eylül 2019 Tarihinde Yapılan Değişikli Güncelleme Yapılmıştır. Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Platin – Plak – Vida  Yönetmelikteki Madde:

a),Konservatif metotla veya operasyonla tedavi edilip tam şifa bulmuş, patolojik olmayan, sekelsiz iyileşmiş eklem dışı kırıklar sağlam kabul edilir.

b),Tanısal amaçla yapılan, herhangi bir cerrahi müdahale yapılmadığı kanıtlanan artroskopik girişimler sağlam kabul edilir.

c),Anatomik ve fonksiyonel bütünlüğü bozmayan, komplikasyonsuz, 2cm’den (2cm dahil) küçük olan, yumuşak dokuların içindeki (eklem hariç) yabancı cisimler sağlam kabul edilir.

ç),Dokuların içindeki yabancı cisimlerin, anatomik ve fonksiyonel bütünlüğü bozmayacak şekilde, başarılı cerrahi ile çıkarılmış halleri sağlam kabul edilir.

d) Polidaktili, sindaktili için yapılan, anatomik ve fonksiyonel bozukluk yapmayacak, eşgal belirtmeyecek, başarılı cerrahi girişimler sağlam kabul edilir.

e) Fonksiyonel kısıtlılık yapmayan, klinik belirti vermeyen, sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta, tek veya çift taraflı sakralizasyon, tek vertebrada lumbalizasyon sağlam kabul edilir.

Eklem içine yapılan her türlü cerrahi girişim (artroskopik veya açık cerrahi) öğrenciliğe engeldir.

Kırık tespiti için kullanılan tespit malzemelerinin (plak-vida ve diğer) mevcudiyeti öğrenciliğe engeldir.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz. Yönetmeliği aşağıdan indirebilirsiniz. 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum
  1. Özbau dedi ki:

    S.a admin bu ara sözlü açıklanacak benim başıma bı talihsiz olay geldi ayağım kırıldı alçıda sözlü sınavı kazanırsak eğer nasıl bı yol izlemem lazım raporum var 60 gün rapor ise yararmi acaba eski halime dönmem için 5 6 ay geçmesi lazım mis ne yapmam gerek 🤔 cvp verirsen sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      KArdeşim sağlık raporu aşamasındaki durumuna bakılacak o zaman karar verilir

  2. Oğuz dedi ki:

    Merhaba benim köprücük kemiğim askeriye de kırıldı vida takıldı ama kalıcı değil koronadan dolayı çıkarttıramadım ama ne bir hareket kısıtlılığı yapıyor ne ağrı ne başka birşey normal kemiğimmiş gibi bu sorun olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Vida ve platin ile ilgili olarak sağlık yönetmeliğindeki madde yukarıdaki gibidir

  3. Fesih adlim dedi ki:

    Kırık tespiti için konulmuş eklem dışı plaklar öğrenciliğe kabul edilir diyor madde. Siz öğrenciliğe engeldir yazmışsınız.

error: İçerik Korunmaktadır.