2019 Yılı 1. Dönem Bekçi Alım Takvimi Belli Oldu.

2019 Yılı 1. Dönem Bekçi Alım Takvimi Belli Oldu.
A+
A-

Bekçi Adayları, bu yazımda sizlere 2019 Yılı 1. Dönem Bekçi Alım Takvimi Belli Oldu.  hakkında bilgiler vereceğim. Yazının sonunda sizler için paylaşılan haberleri okumadan çıkmayın.

2019 Yılı 1. Dönem Bekçi Alım Takvimi Belli Oldu.

Bekçi adayları emniyet içerisinde bilgi alışverişinde kullanılan EBYS sistemi üzerinden paylaşılan Bekçi alımı ile ilgili genel esasları gösteren resimler yayınlandı.  Yazının sonunda sizlere paylaşılan resmi yayınladım.

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; il bazında belirlenen kontenjanlara uygun olarak Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavına başvuracak adaylarda Yönetmeliğinin 5’inci maddesinde belirtilen diğer şartların yanında; “Erkek olmak, başvuru yaptığı il sınırlar içerisinde son 1 yıldır ikamet ediyor olmak (son bir yıl içerisinde söz konusu adreste ikamet ediyor iken; askerlik, öğrenim, tedavi, vb, makul sebeplerle ayrı adreste geçen süre dikkate alınmaz) ve en az lise veya dengi okul mezunu olmak” şartları aranacaktır.

Adaylar yalnızca bir başvuru birimine/merkezine (son bir yıl içerisinde ikamet edilen ildeki | Emniyet Müdürlüğüne) başvuru yapabileceklerdir. Valilik, adayı ilçelerin ihtiyaçları doğrultusunda Bakanlığın uygun göreceği il merkezi veya dış ilçelere atlayabilecektir. Sınavlar, komisyonların oluşturulması ve çalışma esasları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Bakanlık Makamından alınacak Onay ile belirlenecektir.

Polis Akademisi Başkanlığı; bekçi kadrosu tahsis edilen iller ile koordine kurarak oluşturulacak komisyonlar marifetiyle alım sürecini başlatacaktır. Alıma ilişkin duyuru, sınav ve diğer işlemlerin sonucunda oluşacak başarı durumuna göre, her il için ayrı ayrı asil ve yedek sınav sonuç listesi düzenlenerek Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfasında duyurulacak ve listeler İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilecektir.

Personel Daire Başkanlığına ise her il için asıl ve yedek aday sayısı ayrıca bildirilecektir. İşlemlerin ivedilikle tamamlanması amacıyla; sınav sonuç listesine göre başarılı olan asıl ve yedek adayların tamamının Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması en geç 30 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır.

Yapılan sınavlar neticesinde başarılı olan adaylara, İl Emniyet Müdürlüklerince toplu olarak ve yeterli sayıda personel refakatinde 15 gün içerisinde ‘Sağlık Kurulu Raporu” aldırılacaktır. Bu işlem öncesinde ilgili hastane yönetimleri ile koordine sağlanacaktır.

Sağlık Raporu olumsuz sonuçlanan veya başarılı olduğu halde bekçiliğe atanmaktan vazgeçenlerin yerine, yeteri kadar yedek aday ivedilikle çağrılarak Sağlık Kurulu Raporu aldırılacaktır. Aldırılan Sağlık Kurulu Raporları incelenmek üzere Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına Kurye ile gönderilecek ve işlemleri tamamlanana kadar takibi özenle ve ivedilikle yapılacaktır.

2019 Yılı 1. Dönem Bekçi Alım Takvimi Belli Oldu.

53744996 114658269688347 4716257305170018304 n

2019 Bekçi Alımı

Bekçilik Başvuru Ücreti Ne Zaman ve Hangi Bankaya Yatırılacak?

2019 Bekçi Yaş Sınırı ve Hesaplama

2019 Bekçi Boy Kilo Hesaplama İçin Tıklayın 

Bekçilik Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır?

Bayan Bekçi Alımı Ne Zaman Olacak?

Bekçi Nasıl Olunur? Bekçi Olma Şartları Neler?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: İçerik Korunmaktadır.